'Evde Oturursanız Patates Gibi Olursunuz'

‘Top Model Nasıl Olunur’ isimli yeni kitabını piyasaya çıkartan Tülin Şahin hanımlara önemli tüyolar verdi..

“Koltuktan kalkar ve yaz kış demeden spor yaparsanız Heidi Klum bile sizi kıskanır”


Tülin Şahin yıllar önce Danimarka'ya yerleşen Sivaslı bir işçi ailesinin kızı. 14 yıl önce azmetti, manken oldu. Önce anavatanında ünlendi, sonra da tüm dünyada tanındı. 365 günün en az 200'ünü her yıl yurt dışında çekimlerde ve defilelerde geçiriyor


Geçtiğimiz aylarda 'Top Model Nasıl Olunur' isimli 10'uncu kitabını piyasaya çıkartan Şahin'den hanımlar için her konuda önemli tüyolar aldık. Aynı zamanda, mesleğini, kitabını ve hayatı konuştuk.

Son kitabınız hayırlı uğurlu olsun. Bu yazdığınız kaçıncı kitap?

10 'uncu oldu.

Neden böyle bir kitap yazmaihtiyacı hissettiniz?

Bu kitap genç kızlara mankenlikle ilgili doğru bir kılavuz olsun istedim. Kitapta, A'dan Z 'ye uluslararası mankenlik sektörünü anlattım.

Bir de mankenlik mesleği hakkında önyargılara sahip olanlar için bu kitabı yazdım. “Amancanım ne var ki mankenlikte?

Onlarınki de iş mi? Ben de yaparım, iş mi ki onların ki” diye düşünen o kadar çok insan var ki ülkemizde... Bu ülkede mankenliği acımasızca yerden yere vuran insanlar var.

Bir topmodelin görünümü nasıl olmalıdır?

Bir modelin üzerinde her zaman en son trendleri görmezsiniz. Sade, modern ve yalın giyinir. Elleri, yüzü ve saçları her zaman bakımlıdır ve yüzünde az makyaj vardır. Yaz kış her zaman spor yapar. Bütün gün koltukta oturarak televizyonlarda gördüğünüz süper modellerin görünümüne kavuşamazsınız. Sonunuz patates olur.

Koltuktan kalkar ve yaz kış yağmur çamur kar demeden spor yaparsanız sonunda Heidi Klum bile sizi kıskanır.

Çalışan kadınların büyük bir kısmı oturarak çalışıyor. Onlar formu nasıl yakalayacak?

Ben de çalışan kadınım günün sonunda. Üstelik benim çalışma saatlerimve günlerim belli bile değil. Biz 09:00-17:00 arası iş yapmıyoruz ki. Hafta sonları bile çekim oluyor. Herkes denizde yüzerken ben kışlıkları çekiyorum. Örneğin bu röportajı sizinle yaptım yarın İtalya 'ya 2015 kışlıkları çekmeye gidiyorum. Hem de bu sıcakta. Eğer ben böyle programlara sahipken bile efor sarf edip spor yapabiliyorsam herkes yapabilir. Vallahi spor yapmamak için bahaneler uydurmak ancak kendinize yapabileceğiniz bir kötülük olur.

Bilinçsizce giyiniyorlar!

Kadınlar kıyafet alışverişi yapmayı çok seviyorlar; sizce kadınlarımız kıyafet seçiminde bilinçli davrana biliyorlar mı?

Tüm dünyadaki kadınları gözlemliyorum. Trendleri takip etmeyi çok seviyorlar. Ama çok az kişi vücudunu iyi tanıyor ve ona göre giyiniyor. Önemli olan trend değil, vücut tipine göre doğru kıyafetleri ve renkleri seçmek. Alışverişe çok fazla vaktim olmuyor maalesef. Sabah çok erken saatte evden çıktığımda mağazalar kapalı oluyor. Eve geç saatte dönerken yine kapalı oluyor. Keşke vaktim olsa da canım istediği zaman alışverişe çıkabilsem.

Claudia kitabı yaz dedi

Kitabınızın konusunu ilk defa Claudia Schiffer 'a anlatmışsınız. Bu nasıl oldu?

2010 yılının Eylül ayında Claudia ile Milano 'da bir tanıtım yaptık. Onun gibi bir efsaneyle aynı projede yer almak inanılmazdı. Zar zor nefes aldım. O sıralar bu kitap projesi de aklımdaydı. “Şöyle mi olur, böyle mi olur” diye düşünüyordum. Anlattım “Vavv çok etkileyici mutlaka yapmalısın” dedi. Kitapta gördüğünüz gibi arka kapağa da yazı yazdı. O an Milano 'da uçuyordum. Her şey bir rüya gibiydi

RÖPORTAJ: ŞEBNEM ÖZCAN