Cemil İpekçi’den Şok Açıklamalar

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, öğrencisinin defilesine katılan ünlü modacı Cemil İpekçi, magazinden moda programlarına ve modacılar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bodrum Kıyafetleri adlı defileye katılan ünlü modacı İpekçi, öğrencisi Asiye Özkeskin’in defilesini izledi. Ortakent-Yahşi beldesinde bulunan Dibekli Han da gerçekleşen defileyi izleyen İpekçi, gazetecilerin sorularını yanıtlarken şöyle konuştu: Bodrum belediyesi ile berber açtığım okuldaki talebemin defilesi idi. Çok mutlu oldum çok güzel bir defile oldu. 1971 yılında herkes bana demişti ki sen Türkiye'de tasarımcımı olacaksın? Kimse seni takmaz ve tanımaz. 42 seneden beri yaptığım işlerden belli. Erol Albayrak ve bunun gibi bir çok modacıyı yetiştirmem benim doğru olduğumu gösteriyor. Batı taklitçilerinin ise balon gibi gelip yok olduğunu görüyorsunuz.”

İNSANLARIN ORASINI BURASINI AÇMAKLA MODACI OLUNMUYOR
İpekçi, moda da batı taklitçilerinin yok olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “isim vermek istemiyorum. Bir tanesi Moda’nın güneşi dedi kendine meteormuş yok oldu. Düştü suyun içine yok oldu. İnsanların orasını burasını açmakla, çıplak yapmakla, boynuz takmakla tasarımcı olmuyorsunuz.”

TÜRKİYE’DE DOĞRU BİR MODA PROGRAMI YOK
Televizyonlardaki moda programlarına da değinen İpekçi, programda yapılanların terbiyesizlik olduğunu söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de doğru bir moda programı yok. Moda programlarının şu tarafı çok yanlış insanları azarlaması yanlış. Siz kimsiniz? Moda programında ahkam kesmek için en az arkanıza Yıldırım bey kadar bir şeyler bırakmanız lazım. Okulunu okudum demekle bir sene okuluna gidip ahkam keserseniz ve orada sadece bir çantanın tokasını görüp terbiyesizlikle pirim alıyorsanız, etrafınızdaki büyüklere bizim gibi büyüklere laf atıyorsanız o zaman sizin terbiyesiz olduğunuzu gösterir. Onlar gibi terbiyesizler çok geldi televizyonlara ama görüldüğü gibi geldiler bir sene sonra yok oldular. Onlara ben hep söylüyorum bir atışlık bir tabanca bile değiller. Sadece pislik yaptıkları için kendi pisliklerinde boğuluyorlar. Ekranlarda doğru düzgün bir moda programı yok”

MODA DEDİĞİN İKİ TANE PAÇAVRA
Moda ve tasarımcılık hakkında da bilgi veren ünlü modacı İpekçi, sözlerine şöyle devam etti: “belirli bir kriterler vardır moda da şişman insan nasıl giyinmesi gerekir zayıf insanın nasıl giyinmesi gerektiğini söyleyebilirim. Ama herhangi bir kadına sen rüküşsün faciasın diyemem. Böyle bir şeye hakkım yok. Moda zaten çok önemli bir konu değil iki tane paçavra o paçavrada kalanlar kalsın”

BENİ ÖPÜŞÜRKEN GÖRÜP ÇEKMİYORSAN SEN GAZETECİ DEĞİLSİN
Magazin programlarına değinen İpekçi “beni biri ile öpüşürken yakalarsan ve resmimi çekmesen sen gazeteci değildirsin. Bu özel hayata girmiyor. Bir kulüpten sarhoş çıkıpta yıkılıyorsan, küfrediyorsan gene bunu çekmiyorsan gazeteci değilsin. Bundan şikayet edenler o zaman öyle yerlere gitsinler ki gazeteciler olmasın. Mayomla da denize girdim küçük flörtlerde ettim, küçük aşklarda yaşadım. Ama hiç birini göremediniz. Zaten ortalarda görünüyorsanız, çekiyorsanız demek ki göstermek istiyorumdur” dedi.

AFFEDİN BENİ
Yaptığı işleri de anlatan ünlü modacı İpekçi, sözlerini şöyle tamamladı: “bir televizyon programı yapıyorum. Bir tane dükkan açma hazırlığım var. Bir kitap yazıyorum, kasımda çıkacak. Kitabımın adı Affedin Beni, kitabımda kimseden bahsetmiyorum sadece bana yapılanları, beni neler üzmüş, neler sevindirmiş onları yazdım. Bir tane tek kişilik oyunumun ana temasını yazdım. Bazı insanlarla görüşüp oyun haline getireceğiz.”

Kaynak: İHA

Bu haber İHA API servisleriyle otomatik olarak yayınlanmıştır. Bu habere herhangi bir editöryal müdahale yapılmamıştır.