Oğlunun Ölümü Yıktı

Türk tiyatrosunun temel taşlarından olan ve önceki gün vefat eden Müşfik Kenter'in kanser teşhisi konmadan önce çok üzüntülü bir süreç geçidiği ortaya çıktı.

ÖNCE AĞABEYİNİ KAYBETTİ

Müşfik Kenter'in Amerika'da yaşayan ve doktorluk yapan çok sevdiği ağabeyi Mahmut Kenter 1 Mayıs 2011'de öldü . Bu ölüm Müşfik Kenter'i derinden yaraladı.

SONRA OĞLUNU

İkinci eşi Esin Şerbetçi'den olan ve ağabeyinin adını verdiği Mahmut'a Müşfik Kenter çok düşkündü.

Engelli olan Mahmut, babası ve üvey annesi Kadriye Kenter ile yaşıyordu. 46 yaşındaki Mahmut 2 ay yoğun bakımda yattıktan sonra 27 Mayıs 2012'de İstanbul'da solunum yetmezliğinden öldü. Bu ölüm Müşfik Kenter'i yıktı. Kenter'e akciğer kanseri teşhisi oğlu toprağa verildikten 30 gün sonra Haziran ayı başında kondu.

Müşfik Kenter Sonsuzluğa Uğurlanıyor

Büyük oyuncu Müşfik Kenter anısına şu sıralarda Kenter Tiyatrosu'nda düzenlenen törenin ardından sonsuzluğa uğurlanacak.

Yakınlarının yanı sıra sanat, televizyon ve iş dünyasından pek çok isim Müşfik Kenter'i son yolculuğuna uğurlamak üzere Kenter Tiyatrosu'nun önnde toplandılar. Törene katılmak üzere Harbiye'deki tiyatroya akın edenler arasında Müşfik Hoca'nın öğrenciler ve sanatseverler de var.

Müşfik Kenter'n cenazesi az önce Kenter Tiyatrosu'na getirildi ve son kez sahnedeki yerini aldı. Salon hınca hınç dolu. Herkes Musfik Kenter'e son görevini yapmak ve son kez alkışlamak üzere geldi.

Oğlunun Ölümü Yıktı

'MÜŞFİK SALON FULL '

Sahneye ilk konuşmasını yapmak üzere ablası Yıldız Kenter çıktı ve ilk sözleri 'Müşfik salon dolu ' oldu. Kısa bir konuşma yapan Yıldız Kenter yerini eşi Kadriye Kenter'e bıraktı.

Kadriye Kenter sahneye çıkar çıkmaz Müşfik Kenter'in vasiyet ettiğini ve kimsenin arkasından konuşmasını istemediğini dile getirdi. Sadece salonu dolduran herkese teşekkür etti.

Şimdi ise sahenye öğrencileri çıkıp hocalarına son kez teşekkür ediyorlar.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'de kısa bi konuşma yaptılar.

Konuşmalar bittikten sonra sahnenin arkasında yer alan perde açıldı ve Müşfik Kenter'in oyunlarda kiydiği kostümleri ve fotoğrafları sergilendi.

Şimdi ise herkes sahneye çıkıp Kenter'le birlikte son kez selam veriyorlar.

Müşfik Kenter'in saat Kenter Tiyatrosu'nda yapılacak törenin ardından Teşvikiye Camiinde kılınacak cenaze namazı kılınacak. Kenter'in naaşı Kilyos Aile Mezarlığı'nda toprağa verilecek.