Beren Saat'e hacker şoku

Bursa ve İstanbul’da bilişim polisi tarafından, internet üzerinden cep telefonu dinleme programı sattığı iddia edilen suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda, casus programlar aracılığıyla telefon, ortam dinleme gibi birçok imkan sunan şebekenin 6 üyesi yakalandı.

Gözaltına alınan 6 kişiden 4 'ünün, yılbaşından bu yana, Beren Saat 'in hayran sayfası ile bazı kamu kurumları, siyasi parti teşkilatları ve milletvekillerinin sayfalarının da aralarında yer aldığı bine yakın internet sitesini de hack 'lediği belirlendi.

Geçen yıl aralık ayında İzmir Emniyeti Bilişim Suçları Şubesi 'ne başvuran bir kadın, sevgilisinin kendisini dinlettiğinden süphelendiğini bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, İzmir 'de örgütün lideri olduğu iddia edilen O.G. 'nin kurduğu 'Sanal casus.org ' ve 'Sanalcasus.com ' isimli web sitelerini takibe aldı. O.G 'nin büro kiralayıp, kurduğu web sitesinde, 'Casus telefon dinleme programı, yüklenir ' reklamı verdiği belirlendi. İddiaya göre, Seda Sayan 'ın bir televizyon kanalında yaptığı programa dört yıl önce çıkıp, sistemin nasıl yürüdüğünü anlatan O.G 'nin, telefonun markasına göre 1200 ile 2 bin TL arasında değişen fiyatlarla, yurtdışındaki bir internet sitesinden yüklenen telefon dinleme programı sattığı tespit edildi.