Madonna'ya Rusya'dan büyük hakaret

Putin'i protesto eden punkçı "Pussy Riot" grubuna destek veren Madonna'ya Rusya başbakan yardımcısı ağır hakarette bulundu.

Rusya'da Ortodoks bir kiliseyi basarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin aleyhine klip çeken punk grubu Pussy Riot'u destekleyen pop yıldızı Madonna'ya Rus politikacı Dmitri Rogosin'den tepki geldi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Rogosin Twitter sayfasında, "Her eski f****şe şimdi ahlak dersi vermeye çalışıyor, özellikle de başka ülkelere. Ya haçı elinden bırak ya da donunu giy" yazdı.

PROTESTOLU KONSER
53 yaşındaki Madonna, 3 genç kızdan oluşan ve şu an hapiste bulunan Pussy Riot grubunun elemanlarına destek vermek için salı günü Rusya'nın başkenti Moskova'da konser vermişti. Sutyenle ve yüzünde siyah bir maskeyle sahneye çıkan Madonna, sırtına da Pussy Riot yazmış ve Rus hükümetini protesto etmişti.

Madonna yine aynı protestoyu önceki akşam St. Petersburg kentindeki konseri sırasında da düzenlemişti. Madonna ayrıca eşcinsellere yapılan ayrımcılığı da yadırgamıştı.

MUHALİFLERE DESTEK
Salı günkü konser öncesinde konser için geldiği Moskova'da yaptığı açıklamalarda, Uluslararası Reuters haber ajansına açıklamada bulunan Madonna, "Sansüre karşıyım, tüm müzik kariyerim boyunca ifade özgürlüğünü savundum. Açıkçası bu kızların başına gelen şey adil değil" demişti.

'PUNK DUASI' YAPTILAR
Maria Alyokhina, Nadezhda Tolokonnikova ve Yekaterina Samutsevich isimli genç müzisyenler, 21 Şubat'ta Moskova'da bir katedrale girerek, "punk duası" diye adlandırdıkları bir eylem gerçekleştirmişlerdi.

Salı günü yepılan duruimada Pussy Riot için savcılık üç yıl hapis cezası talebinde bulundu.