Ünlü Komedyen Yavuz Seçkin, Akşehir'i Güldürdü

53. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

Etkinlikler kapsamında Konya’nın Akşehir ilçesine gelerek bir gösteri sunan ünlü komedyen Yavuz Seçkin, yaptığı espri ve taklitlerle kendini izleyenleri gülmekten kırdı geçirdi. Gösteri öncesi bir de söyle yapan Seçkin, söyleşinin ardından Akşehir Gülmece Parkı ve Nasreddin Hoca Türbesi’ni de ziyaret etti. Gülmece Parkı’ndaki sinema komedi oyuncularının büstlerini inceleyen Yavuz Seçkin, her büstün önünde o karakteri taklit etti. Hayranları ve seyyar satıcılarla da fotoğraf çektiren ünlü komedyen, Nasreddin Hoca Türbesi’ne geçerek dua etti. Türbede, Dünyanın Ortası Burasıdır yazılı platforma çıkarak mesaj da veren Yavuz Seçkin, tüm insanlığa barış, sevgi ve huzur diledi. Bu sırada yanına gelen temsili Nasreddin Hoca’yı görünce büyük şaşkınlık yaşayan sanatçı, hocanın elini ve cübbesinin eteğini öptü. Nasreddin Hoca da, ‘Yavuz öptü ya elimi, öpmemek olmaz onun kelini’ diyerek Yavuz Seçkin’i kafasından öptü.

Nasreddin Hoca, Yavuz Seçkin’e övgüler yağdırarak. “Benden sonra vekil seçtim, Yavuz Seçkin’i” dedi.

Elinde getirdiği düdüğü de sanatçıya veren Hoca, ‘Hoca’dan bu sana emanet olsun’ deyip verdiği düdüğü Yavuz Seçkin’e çaldırdı. Sanatçı Seçkin, ‘Hocam benim giderim var mı? Yolum açık mı?‘ diye sorunca Nasreddin Hoca da, “Sen geçmişteki atalarını, yani bizleri hayırla anarsan, Rabbim de senin önünü açar hiç merak etme. Bundan sonra bu dünyada benden sonra sizler varsınız” dedi.

Yavuz Seçkin de, “Hocam’dan elini ve düdüğünü aldık. Ben de Hoca’nın düdüğüyüm” dedi.

Nasreddin Hoca ayrıca Yavuz Seçkin’e ‘Dünyanın Ortasına Ayak Bastı’ sertifikası da verdi. Sertifikayı Hocanın elinden alan ünlü komedyen, “Artık sertifikamı da aldım, Nasreddin Hoca beni tescilledi. Bundan sonra sahnede ve her yerde rahatlıkla gösterilerimi yapabilirim. Nasreddin Hoca beni tescilledi. Son model belge aldım. Buradan sesleniyorum bütün komedyenlere, belgeli komedyenim bundan sonra ayağınızı denk alın” diye espri yaptı.

Akşehir Açık Hava Tiyatrosu’nda medya ve magazin dünyasını konu alan bir gösteri sunan Yavuz Seçkin’i Nasreddin Hoca da takip etti. Programın sonunda Nasreddin Hoca ile seyirciyi selamlayan Yavuz Seçkin’e Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul da bir plaket verdi .

Kaynak: İHA

Bu haber İHA API servisleriyle otomatik olarak yayınlanmıştır. Bu habere herhangi bir editöryal müdahale yapılmamıştır.