Bekle Beni Mıss World

Miss Turkey 2012 birincisi Açelya Samyeli Danoğlu (21), yarışmaya girerken kazanacağını düşünmemiş ama dereceye gireceğini tahmin etmiş.

Yaşadığı özgüven sorununu aşmış görünüyor. Artık o, 18 Ağustos 'ta Moğalistan 'da düzenlenecek Miss World 'ün iddialı isimlerinden...

Almanya doğumlu. Yedi yıl önce ailesiyle birlikte çok sevdiği Türkiye 'ye dönmüş. Ailesi Tekirdağlı, ancak o üniversite eğitimi için geldiği İstanbul 'da yaşıyor. İstanbul Üniversitesi Almanca Mütercim Tercümanlık bölümünde okuyor. Güzellik yarışmasına katılma fikri ailesinden çıkmış. “Annem ve babam yarışmaya katılmamı çok istedi. Miss Turkey reklamları televizyonda dönmeye başlayınca, 'Mutlaka Katıl. Ne kaybedersin? ' dediler ve başvurdum” diyor. Yarışma sürecinde morali biraz bozulmuş aslında. Zira 1.85 'lik boyunun dezavantaj olacağı yorumları yapılmış hep. Şimdi çok mutlu. Nasıl olmasın ki? Yarışmaya başvuran 250 genç kız arasından birinci seçildi; Miss World yarışmasında Türkiye 'yi temsil edecek. 40 günlük kamp ve yarışma boyunca birincilik iddiası olmadığını söylüyor, ama dereceye girebileceğini düşünmüş. Hatta ikinci açıklandığı an üzülmüş, ta ki jüriden tüyoyu alana kadar. “O sırada jüri üyelerinden bazılarıyla göz göze geldim. Birkaç kişi bana gülümsedi. İçim umutla doldu ve ismim söylendi.”

“Buna değer”
Soğukkanlı biri olduğu için ilk heyecanını ekranlara yansıtmadığını ama Sonraki gün gazetelerde haberleri görünce duygularını gizleyemediğini anlatıyor. Annesi, babası, üç kardeşi ve sevgilisi onunla gurur duyuyor. Yarışmaya katılırken özgüven sorunu yaşadığını itiraf ediyor şimdi. Yarışma kampında en çok bu konuya kafa yormuş. Miss Turkey Organizasyonu Başkanı Can Sandıkçıoğlu 'na göre, başarılı olmak için her şeye sahip ama farkında değil. Birincilik ona, kendine güven duymayı öğretmiş.

Şimdi Son sürat, Moğolistan 'ın kültürünü öğrenip İngilizcesini geliştirerek Miss World yarışmasına hazırlanıyor. Kampta ailesine ve sevgilisine duyduğu özlemi, Moğolistan 'da nasıl gidereceğini sorduğumuzda, yanıtı hazır: “Miss World için değer.”