Suri Savaşı

Dünyanın en güçlü dokuzuncu çifti olarak anılan “TomKat” çiftinin boşanacağı haberi Hollywood kulislerini hareketlendirdi.

Altı yaşındaki kızları Suri 'nin velayetini isteyen Holmes 'la Cruise arasında büyük bir çekişme yaşanması bekleniyor.

İtalya 'nın Bracciano kasabasındaki Odelscalchi Şatosu 'nda rüya gibi bir düğünle beş yıl önce dünyaevine giren Tom Cruise (49) ve Katie Holmes (33) çiftinin çizdiği mutluluk tablosu, Holmes 'un perşembe günü açtığı boşanma davasıyla bozuldu.

2 hafta önce el eleydiler
Henüz iki hafta öncesine kadar İzlanda 'da el ele aşk tazelerken görüntülenen çiftin boşanma kararının arkasında ise resmi olarak “uzlaşılmaz farklılıklar” gerekçesi yatıyor. Bu gerekçe birçok hukuk adamı ve çiftin yakın çevresi tarafından Cruise 'un bağlı olduğu Scientology tarikatına bağlanıyor. Zira, Holmes 'un boşanma sürecinde tek önceliğinin altı yaşındaki kızı Suri olacağını belirtmesi ve velayetinin üzerine geçmesini istemesi, kızını bu dinin gereklerine göre yetiştirmek istemediğinin en önemli kanıtı görülüyor.

'Kızımızı yeniden kazandık '
Yine, Holmes 'un, boşanan çiftlerin çocukları üzerinde ortak hak edinmesine sıcak bakmayan California eyaleti yerine dava için New York mahkemesini seçmesi de ayrılığın Suri üzerine şekilleneceğinin bir başka işareti. ABD 'nin magazin sitesi RadarOnline 'ın haberine göre, evliliklerinin başından bu yana çok pasif ve itaatkar olmakla eleştirilen Holmes 'un yakınları Cruise 'un kontrol düşkünlüğünün ayrılıkta etkili olduğunu söylüyor. Holmes 'un ailesi de kendini tamamen Cruise 'a adayan ve “robotlaşan” kızlarını yeniden kazandıklarını düşünüyor. Son filminin çekimlerini sürdüren Cruise cephesinde ise, karar sürpriz oldu. Cruise 'un basın sözcüsü aktörün haberle “yıkıldığını” açıkladı.