Kuşadası’nda Sivas Olaylarının 19. Yılı İçin Anma Etkinliği

Kuşadası’nda 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ta 33 kişinin yanmasıyla sonuçlanan olayları anmak için bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Hacıbektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Kuşadası Şubesi tarafından düzenlenen anma etkinliğine CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün ve çok sayıda davetli katıldı.

Hacıbektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Kuşadası Şubesi Başkanı Haydar Büyükdağ tarafından okunan basın bildirisiyle başlayan etkinlikler, Hüseyin Aygün’ün katıldığı panel ile devam etti. Daha sonra Haluk Levent tarafından imza günü düzenlendi.

Ardından ise etkinliklere katılanlara hayır yemeği ikramında bulunuldu.

Anma etkinliğinde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, Kuşadası’na çok önemli bir cemevi kazandırıldığını belirterek, böyle bir eserin yapımına katkı koyanları terbi etti. Sivas’ta yaşanan acıların üzerinden 19 yıl geçtiğine dikkati çeken Yüksel, “ 19 yıl önce Sivas’ta yaşananların ne yazık ki yargılama sürecinin adil olmadığını belirterek, zaman aşımı sürecinin kabul edilemeyeceğini ve buradaki yaşananların bir insanlık suçu olduğunu belirterek, “ Sivasların Maraşların Çorumların adalet önünde yeniden ve gerçek şekilde hesabı sorulmalıdır “ dedi.

Kaynak: İHA

Bu haber İHA API servisleriyle otomatik olarak yayınlanmıştır. Bu habere herhangi bir editöryal müdahale yapılmamıştır.