'Hayalim Üç Çocuk Sahibi Olmak'

Tolgahan Sayışman gelecekle ilgili ideallerini anlattı.

'Lale Devri'nin sevilen oyuncusu Tolgahan Sayışman; 2002 Best Model of Turkey yarışmasından sonra kariyerine model olarak başlamıştı. Oyunculuk hayali yüzünden yurt dışındaki başarılı modellik kariyerini bırakan Sayışman, şimdi ekranların aranılan isimlerinden. Dizi tatile girmeden görüştüğümüz Sayışman ile yaz planlarını ve hayatını konuştuk...

Bir ara diziden ayrıldığınızı açıkladınız, sonra yeni sezonda olacağınızı söylediniz. Bu süreçte neler oldu, çok mu yoruldunuz?
Dizinin senaryosunda ve oynadığım karakterde bazı sorunlar vardı. Bunları yapımcımız Şükrü (Avşar) Bey'le de paylaştım. Ancak çektiğimiz son sahne beni çok rahatsız etmişti. Ben de fevri bir karar vererek ayrılacağımı açıkladım. Daha sonra Şükrü Bey'le konuştuk. Senaryoda benim istediğim gibi değişiklik yapıldı, sorun çözüldü.

Ekip arkadaşlarınızdan en iyi kiminle anlaşıyorsunuz?
Dizide annemi oynayan Gül Onat'ın yeri bende ayrıdır, annem sayılır. Hakkımda çıkarılan dedikoduların aksine set arkadaşlarımla aram çok iyidir, sorun yaşamam.

BU YAZ ÇALIŞACAĞIM

'Keşke ben oynasaydım ' dediğiniz bir rol var mı?

'Cindrella Man' filminde Russel Crowe'un canlandırdığı boksör rolünü oynamak isterdim.

Bu yaz için yeni bir sinema projesi var mı?
Çok sayıda teklif geldi, özellikle biri beni çok heyecanlandırdı. Bir dönem filmi olacak fakat henüz hazırlık aşamasında olduğu için detayları veremeyeceğim.

Peki sinemada çalışmayı hayal ettiğiniz yönetmeler kimler?
Nuri Bilge Ceylan, Handan İpekçi, Reha Erdem ve Fatih Akın'la çalışmayı isterim.

Yorucu geçen sezondan sonra tatil planlarınız nedir?
Film çekimim olacak. Belki New York ve Miami'ye gidip kısa bir tatil yapabilirim.

AŞKTA ZOR ADAMIM

Hobileriniz nedir?

Fırsat buldukça spor yaparım, ayrıca sık sık sinemaya giderim. Playstation en büyük eğlencem oldu. En sıkı rakiplerim de futbolcu arkadaşlarım. Playstation'ın sahada oynamak gibi bir şey olmadığını onlara birçok kez gösterdim. Şimdi Gökhan Keser'e öğretiyorum oyunu.

Ünlü olmak nasıl bir duygu, hiç pişman oldunuz mu?
Ünlü olmak gerçekten çok zor. Yaşadığımız hayat; aile ve dostlarımızla ilişkilerimizde sıkıntı yaratabiliyor. Abimle vakit geçirmeyi severim ama artık benimle dışarı çıkmıyor. Çünkü yoğun ilgi onu sinirlendiriyor.

Aşk hayatında Tolgahan nasıl bir adam, zor biri midir?
Aşkta her türlü adam olabiliyorum. Maço, romantik, zor... Kısaca aklınıza ne gelirse. Çok kolay biri olduğum söylenemez.

Emlak zengini olduğunuz söyleniyor. Kazandığınız parayı nasıl değerlendiriyorsunuz?
Kazandığım parayı gayrimenkullere yatırıyorum. Fakat söylendiği gibi öyle bir Ali Ağaoğlu durumum yok (gülüyor). Elimden geldiği kadarıyla ailemi ve geleceğimi güvence altına almam gerekiyor. Onun dışında da sadece bir arabam ve bir motosikletim var.

Peki son soru, gelecekte kendinizi nasıl hayal ediyorsunuz?
Bu soruyu yanıtlamak için çok düşünmeme gerek yok. Sinemanın emekçisi, evlenmiş ve üç çocuklu bir aile reisi olmak istiyorum.

Kıvanç Tatlıtuğ İLE ARAMIZDA ÇOK TATLI BİR REKABET VAR

Kıvanç Tatlıtuğ ve Kenan İmirzalıoğlu ile kıyaslanıyorsunuz. Bu durumu nasıl karşılıyorsunuz?

Bence bu rekabet çok doğal, bizi motive ettiğini düşünüyorum. Özellikle Kıvanç'la aramızda çok tatlı bir rekabet var. Kıvanç, benim çok eski arkadaşım.

MODELLİK BİTTİ

Yurt dışında başarılı bir modellik kariyeriniz varken neden oyunculuğu tercih ettiniz?

Çünkü model olarak yapalabilecek her şeyi yapmıştım. Oyunculuk her zaman hayalimdi. Dizilerde oynamak için teklif alınca, ben de modellik defterini tamamen kapattım. Geldiğim noktaya bakınca doğru karar verdiğimi gördüm.

GENCİNDEN YAŞLISINA SETLERDE SAĞLIK SORUNLARI YAŞANIYOR

Oyuncular, uzun çalışma saatlerinden şikayetçi. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Dizilerin yayın süreleri çok uzadı. 1.5 veya 2 saatlik diziler var. Bu yüzden 2-3 sezonluk dizilerin ömrü bir sezona düştü. Dizi setlerinde gencinden yaşlısına sağlık sorunları yaşanıyor. Hatta bazı setlerde, bizi üzen ölümler bile oldu. Şu anda bize dayatılan şartlar bunlar. Biz de oynamak zorunda kalıyoruz.

GÖRDÜĞÜM İLGİ MUTLU EDİYOR

Türk dizileri Arap ülkelerinde rağbet görüyor. Sizin diziniz de oldukça ilgi çekmiş...

'Lale Devri' Arap ülkelerinden önce Balkanlar'da rağbet gördü. Çünkü daha önce rol aldığım 'Elveda Rumeli' dizisi Balkanlar'da çekilmişti ve oralarda çok beğenilmişti. Sonra Yunanistan'da yayınlandı. Orada bulunan eski manken arkadaşlarım arayıp beni tebrik bile etmişti. Şimdi de Arap ülkelerinden talepler gelmeye başladı. Geçen gün Al Ahram gazetesinden gelip röportaj yaptılar. Bu ilgi bizi mutlu ediyor. Ben de yakın bir zamanda oraları ziyaret etmek istiyorum