Hande Yener'den Yıllar Sonra Gelen İtiraf

Sevilen şarkıcı Hande Yener, ünlü olmadan önce kendisine yardımcı olmayan sanatçıları ilk kez açıkladı.

Sevilen şarkıcı Hande Yener, ünlü olmadan önce kendisine yardımcı olmayan sanatçıları ilk kez açıkladı.

SHOW TV ekranlarında yayınlanan Saba Tümer'şe Bugün programına konuk olan Hande Yener, birbirinden samimi itiraflarda bulundu.

17 yaşında evlendiğini söyleyen Yener, 'Müzik yapamayacağımı düşünüyordum. O yüzden yuva kurayım dedim. Evliliğim için bir buhran geçirmeye başladım. Ben niye mutsuzum diye bir soru sormaya başladım kendime. Mağazada çalışmayı seviyordum ama enerjimi kesmiyordu hiçbir şey. Ben daha fazla şey yapmalıyım, bu enerji bende böyle kalmamalı diye hep huzursuz oluyordum. Eve döndüğüm zaman mutsuz bir insan olmaya başladım. O zamanki eşimle oğlumun babasıyla konuştum. Normal karşıladı yap dedi ' ifadelerini kullandı.

'NİLÜFER, SERTAB ERENER VE ŞEHRAZAT BANA YARDIMCI OLMADILAR '

İlk olarak çalıştığı moda evini değiştirdiğini belirten Hande Yener, 'Yeni başladığım moda evine çok fazla ünlüler geliyordu. Amacım oradan bir ünlüyü ağıma düşürüp, sesimi dinletip vokal olmaktı. Ama Sezen Aksu'ya ulaşmak istiyorum. Gelen ünlülerden Sezen Aksu'ya ulaşmak için ricada bulunuyorum. Birkaç ünlü geldi pek yardımcı olmadılar. Birisi Nilüfer 'di, birisi Sertab Erener, birisi de Şehrazat 'tı. Üçü de Sezen Aksu'yla çok samimi. Benim bu beklentim yanlış tabi. Ben de bir yere gitsem birisi için bir şey isteseler nereye kadar zorlayabilirim. Neyim ben sonuçta, beni neden önersinler? Ama tabi o zamanlar çok öfkelendim, neden yardımcı olmuyorlar diye ' şeklinde konuştu.

'HÜLYA AVŞAR BENİM İÇİN SEZEN AKSU'YU ARADI '


Tam ümidini kesmişken, bir gün satıştan kaçtığını anlatan Yener, 'Arkadaşım geldi; 'Hülya Avşar geldi istersen ondan rica et' dedi. Kalsın dedim. Bu kadar insan yardımcı olmadı Hülya Avşar zaten sinema artisti, yeni şarkıcı olmuştu o zamanlar bana nereden yardımcı olacak? Ayrıca çok ukaladır şımarıktır hiç çekemem dedim. Önyargılara bak işte. 'Hiç öyle biri değil, çok şeker biri. Seni de söyledik, çağırıyor dediler. Öyle denilince, gittim, tanıştık. Elbise deniyor, bir taraftan sohbet etmeye başladık. 'Söylesene bir şarkı' dedi. Yalnızlık Senfonisi'ni söyledim. 'Aaa nasıl yani. Başka bir şarkı daha söyle' dedi. Bir tane daha söyledim gözleri doldu, çok etkilendi gerçekten. Benimle ilgilenmeye başladı. 'Ben yardımcı olacağım, Sezen Aksu'yu arayacağım senin için' dedi. Çok yüklü bir alışveriş yapıp gitti. Hakikaten benim için aramış, randevu almış. Sezen Aksu da 'gelsin' demiş ' diye konuştu.

Görüşmeye gitmeden önce hayatında ilk kez iki sakinleştirici içtiğini söyleyen Hande Yener, 'Ertesi gün mağazada çalışırken bir telefon geldi. Arayan Sertab Erener'di. 'Sezen Hanım sizi şu stüdyoda bekliyor' dedi. Gittim, 15 gün sonra işe başlıyorsun dediler ' ifadesini kullandı.

Başarılı şarkıcı, ilk albümünü çıkarttığında ahlaksız teklifler aldığını itiraf etti.

'HAYATIMDA BİRİ YOK '

Şu an hayatında biri olmadığını belirten Yener, 'Bazen olsun istiyorum ama ' dedi.

Hande Yener hiç aldatılıp aldatılmadığı sorusuna, 'Aldatılmışımdır. Yakalamadım ama bazen hissettiğim kıllandığım durumlar olmuştur ' yanıtını verdi.

'BENİMKİ SİNDERALLA HİKAYESİ '

Yener şunları söyledi:

'Sinderalla hikayesi benimki. Ben Türkiye 'deki en büyük şarkıcılardan biri olacağım derdim. Bununla yatıp bununla kalktım. O yüzden evliliğim de bitti zaten. Çünkü o düşüncelerdesin sürekli. Müzik yapamadığım için inanılmaz mutsuzum. Bütün bu hayalleri kura kura insanlar bana delirtecek bu kız diye şaşkınlıkla bakıyordu.

'ŞARKI SÖYLEMEM LAZIM DİYE SİNİR KRİZLERİ GEÇİRİYORDUM '

Benim bambaşka bir hayatım var. Ama ben böyle çok mutluyum. Başka türlüsü benim için çok normal. O normali de yaşadım. Evli, çocuklu, mağazada çalışan biriydim ben. Ama her gün kendime bu ben değildim diyordum. Bu hayat bana ait olamaz diyordum. Şarkı söylemem gerekiyordu yoksa hasta olacaktım gerçekten. Birkaç kez doktora götürüldüm psikolojim bozulduğu için. Sinir krizleri geçiriyordum şarkı söylemem lazım diye. ' BEYAZ GAZETE