Kariyerine Türkiye'de Devam Ediyor

Özay Fecht, oyunculuk kariyerine Almanya’da başladı.

30 yıldır oyunculuk yapan Özay Fecht, 1986 yılında Yaman Okay 'la başrolü paylaştığı “40 Metrekare Almanya” fimi ile Almanya 'nın en “iyi oyuncu ödülünü” aldı. Almanya 'nın yanı sıra Fransa 'da da oyunculuğa devam eden Özay Fecht, en son Fransa 'nın en meşhur dizisi olan“Engrenages” de rol aldı. Ödül alan bu dizi, 70 ülkede gösteriliyor. Geçen sene, Fransa 'da rol aldığı sinema filmi de “İf İstanbul” film festivalinde gösterildi.

Özay Fecht, 6 yıldır da Türkiye 'de oyunculuğa devam ediyor. TRT 'de yayınlanan “Sakarya Fırat” dizisinde 1,5 yıl oynadı. “Jan Jan”, “Teslimiyet”, Takiye” adlı sinema filmlerinde de oynayan başarılı oyuncu, henüz gösterime girmeyen Özcan Deniz ve Fahriye Evcen 'in başrollerini paylaştığı “Evim Sensin” ve “Zerre” isimli 2 yeni sinema filminde de rol aldı. Bugüne kadar 50 'nin üstünde sinema filminde oynadı.

Oyunculuğunun yanı sıra dünya çapında bir caz sanatçısı olan Özay Fecht, müzik adına da yurt dışında turneler yapıyor. Türkiye 'de de özel gecelerde sahne alan başarılı yorumcu, hem oyunculuk, hem de müzik kariyerine profesyonel olarak devam ediyor.

Türkiye 'de bulunduğu sürece oyuncu koçluğu yapan Özay Fecht, kamera önü oyunculuk dersleri veriyor. Ayrıca “Dijital Film Akademisinde” Workshoplar da veriyor. İngilizce, Almanca, İspanyolca ve Fransızca bilen Özay Fecht, Fransa, Almanya ve Türkiye 'de oyunculuk ajansına bağlı olarak çalışıyor.