On Parmağında On Marifet

Ünlü sinema sanatçısı ve Fikret Hakan'ın kızı Nesrin Akkoç, yaptığı sosyal atılımlar ve faliyetleri ile göz doldurmaya devam ediyor.

On parmağında on marifet olan yılların deneyimli sanatçısı ve köşe yazarı Nesrin Akkoç, Doğa, insan ve çocuk sevgisiyle tanınır. Doğa ve İnsan sevgisini Dünya Çevre Bilinci ve Eğitim Derneği, Umut çocukları Vakfı, Mehmetçik Vakfı gibi sosyal kurumlarda gösteren Akkoç, çocuklara olan sevgisini ise onlara Eğitimin çok önemli olduğu günümüzde ilk eğitimlerini alabilecekleri bir Ana Okulu projesiyle bir kez daha gösterdi.

Biz bir aileyiz sloganı ile çok kısa bir süre sonra açılışı yapılan Ana Okulunda branşının seçkin eğitimcileriyle çalışmak istediğini belirten Akkoç, “çocuklar içinde son derece nezih bir mekan oluşturduk.” Dedi. Ayrıca müjde veren Akkoç, Sarıyer Posta okurlarına yüzde otuz beş 'e varan indirimler yapabileceğini söyledi. Nesrin Akkoç'a yapmış olduğu bu jestten dolayı teşekkür ediyor, yeni projesinde başarılar diliyoruz...

Biz Bir aileyiz sloganı ile yeni anaokulunu açan Nesrin Akkoç; şunları söyledi.

“Değerli anne Babalar, en değerli varlığınız olan çocuğunuzu günün önemli bir saatinde emanet edeceğiniz kişileri ve kurumları belirlemeniz özen ve titizlik ister. Çünkü 'iyi kötü' okul değil, çocuğunuz ve aileniz için 'En doğru' okul vardır. Bu seçimin ilk olmazsa olmazı okul yönetimiyle yapacağınız yüz yüze görüşmedir. Aşağıda belirteceğim diğer etkenlerin temeli olan bu iletişim sizleri sezgisel olarak da çocuğunuz için 'en doğru' ya götürecektir.

Öncelikle 'Okul Yönetimi'nin eğitim vizyonu, donanımı ve iletişim resmin en büyük parçalarından birisidir. Çünkü eğitimci olmanın ideal ve gereği 'para' kazanmadan önce geleceğimiz olan 'çocuklarımızı' kazanmak olmalıdır.

Eğitimin amacı, bireyin potansiyelini gerçekleştirmesi için rehberlik edebilmektir. Bu noktada en önemli rehber sınıf öğretmenidir. Okul yönetimine olan güveniniz aynı zamanda eğitimcilerin seçimine olan güveninizi de belirleyecektir. Öğretmenin tecrübesi ve donanımı çok çok önemli olmakla birlikte asıl olan bir eğitimcide olması gereken kişilik özelliklerini taşıyor olup olmamasıdır. Aynı şekilde branş derslerinin çeşitliliği eğitim kalitesini arttırmakla birlikte, çocuklarımızın farklı otorite figürleriyle bir araya gelerek doğal yetenek ve gelişim repertuarlarını arttırmaktadır ki bu da ruh sağlığı için çok önemli bir kavramdır.

Okulun fiziksel yapısı, eğitim materyali donanımı, sınıf başına ortalama öğrenci sayısı, özellikle kış döneminde de kullanılabilecek büyük bir oyun alanının olup olmaması çocuğun bilişsel ve genel gelişimi için önemli birer faktördür.

Okulun yeterli düzeyde ısınıyor olması,yemek seçimleri,gıda alışverişinin nereden yapıldığı,hijyen,kullanılan temizlik malzemeleri yine eğitim ortamının kalitesini arttıran değerler çocuklarımız için çok önemlidir..

Okullar sadece çocuklar için değildir. Aynı zamanda bilimsel veriler ışığında, anne babalara yön veren yolda aydınlatıcı ışıktır. Seçeceğiniz eğitim kurumunda bir pedagog bulunması hem çocuğunuzun psikolojik açıdan gelişim takibinin daha sistematik ve sağlıklı olmasını sağlayacak hem de size merak ettiğiniz konularda yol gösterici olacaktır.
Anaokulu seçerken dikkat edilmesi gereken etkenler çoğaltılabilir. Her anne babanın kendilerine, aile yapılarına, yaşantı biçimlerine özgü belirleyecek kıstasları vardır ve tüm bu ihtiyaçlar seçtiğiniz okul tarafından karşılık bulduğunda o kurum sizin için'doğru okul öncesi eğitim kurumu' olacaktır.Çocuğunuz ve aileniz için en doğru seçimlerinizde buluşmak dileğiyle.