“Paşa Oğlu Büyük Düşünüyor”

Henüz daha yolunun başında olmasına rağmen başarılı ve emin adımlarla yola devam eden TRT 1’in bu yaz yayına girecek olan iddialı yapımı “Yamak Ahmet” adlı dizide paşanın oğlunu oynayan Volkan Akçaalan büyük düşünüyor.

En büyük hayalinin oyunculukta kalıcı olmak olduğunu söyleyen Akçaalan ile hedeflerini, projelerini ve çok merak edilen hayatını VipMag için konuştuk.

Oyunculuğa nasıl başladınız?

Lisedeyken tiyatro oyunlarını izlerken, oyunculuğa ilgi duymaya başladım. Daha sonra etrafımdaki insanların desteğiyle oyunculuğa başlamaya karar verdim. Şu anda ise Beykent Üniversitesi'nde Oyunculuk okuyorum.

“Dinle Sevgili” dizisine nasıl dahil oldun? Neden ayrılık kararı aldın?

“Dinle Sevgili” dizisine, yönetmen ve yapım koordinatörü görüşmelerinden sonra Oğuz karakterine uygun olduğumu düşündükleri için dahil oldum. Günlük dizi olduğu için haftada 180 sayfa çekiyorduk. 129 bölüm oynadıktan sonra dizi sezon finali verdi. Ben de menajerim Tümay Özokur ve Bease Yapım ile konuşarak ayrılmamın daha doğru olacağına karar verdik. Yazın yayına girecek TRT 1 'de “Yamak Ahmet” adlı dizide bir paşanın oğlunu oynuyorum. Çekimler Safranbolu'da olduğu için sürekli Safranbolu'ya gidip geliyorum.

Kuzenin Murat Dalkılıç ile ilişkinden bahseder misin?

Beykent Üniversitesi Oyunculuk Bölümüne beraber başladık ve aynı sınıftayız. Kendisi bana her anlamda, her zaman desteğini eksik etmedi. Şu an “İstibdat Kumpanyası” adlı oyunda birlikte çalışıyoruz. Vakit buldukça playstation oynuyoruz.

Oyunculukta amacın nedir?

Öncelikle işimi iyi yapmak… Kaliteli televizyon, sinema ve tiyatro işleri ile kalıcı olmak. Büyüklerim ve hocalarım bana sahne tozunu yuttuktan sonra bu işten asla vazgeçmeyeceğimi söylemişlerdi ve şu an ben de görüyorum ki, oyunculuk hayatımda vazgeçilmez bir yer kaplıyor.

Geleceğe yönelik hedeflerin neler?

Okul bittikten sonra eğitimime devam etmek istiyorum; fakat daha çok dışarıda tiyatro yaparak ve başarılı televizyon işlerine imza atarak iyi yerlere gelmek istiyorum. Çok fazla plan yapmayı sevmiyorum. Daha çok kendimi ve hayatı keşfederek, kendi gelişimime destek olmaya çalışıyorum. Geleceğe en büyük yatırım insanın kendisidir.

Murat Dalkılıç ile hangi projede yer almak isterdin?

Güzel bir projede yer almak isterdim; fakat onun şarkıcı, benimse oyuncu olmamdan dolayı nasıl bir projede olacağımızı pek kestiremiyorum. Zaten Murat Dalkılıç da sadece müziğe odaklandığı için oyunculuğu pek fazla düşünmüyor. Bana sorarsanız oyunculuk yapmasını isterim. Çünkü sahnede ne kadar yetenekli olduğunu gördüm.

Boş zamanlarını nasıl değerlendiriyorsun?

Sporun her dalıyla ilgileniyorum. Binicilik, fitness, futbol ve yüzme favorilerim arasındadır. Özellikle binicilik sporuyla uğraşmayı çok seviyorum. Atların bana çok fazla pozitif enerji verdiğine, rahatlattığına inanıyorum. Ailem ve dostlarımla da olabildiğince güzel vakit geçirmeye çalışıyorum. Onlar da benim yaptığım işle birlikte bana ekstra enerji ve mutluluk katıyorlar.

Volkan Akçaalan hakkında bilinmeyen

Çok fazla uyumayı sevmez.

Uçak yolculuğu yapmayı sever.

Piercing ve dövmeyi sevmez.