Başbakan'a Destek Çıktı

Oyuncular tiyatroların özelleştirilmesine destek verdi.

Usta tiyatrocu Ali Poyrazoğlu, 'Başbakan 'la tiyatrocular arasında gerilim olmaz ' derken, ünlü komedyen Şahan Gökbakar, bu reformla kalitenin artacağını belirtti.

Sanat camiasının ünlü isimleri tiyatronun özelleştirilmesine destek verdi. Usta oyuncu Ali Poyrazoğlu, 'Başbakanla tiyatrocular arasında gerilim olmaz ' ifadesini kullanırken, komedyen Şahan Gökbakar, özelleştirmeyle tiyatronun uzun ömürlü olacağını savundu.

Başbakan Tayip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde 'Gelişmiş ülkelerde devlet eliyle tiyatro olmaz. Tiyatroları özelleştirmeye götürüyorum ' sözlerine sanat camiasından destek geldi.

Hayatını sahneye adamış bir çok ünlü tiyatrocu özelleştirmenin gerekli olduğunu vurgularken, medya dünyasının komik ismi Şahan Gökbakar kendine özgü bir bakış açısıyla, 'Tiyatronun mabedi Broadway'de devlet tiyatrosu mu var? ' açıklamasında bulundu.

KALİTE ARTAR

Ünlü komedyen Şahan Gökbakar, hükümetin tiyatroya sahip çıktığını savundu. Özelleştirmenin hizmet kalitesini arttıracağını ifade eden sanatçı, 'Tiyatronun mabedi Broadway'de devlet tiyatrosu mu var? Bütün 'company'ler özel ve özgür. Bizde de öyle olmalı. Böylece tiyatro yaşar. Bir Türk Broadway'de diye yeri göğü inletirsiniz ama işinize gelince ticari tiyatro der hakir görürsünüz ' dedi.

ORTAK YOL BULUNMALI


Usta oyuncu Ali Poyrazoğlu bu konunun tartışılması gerektiğini öne sürerken, 'Başbakan'la tiyatrocular arasında gerilim olamaz ' açıklamasında bulundu. Dünyanın her yerinde oyun oynadığının ve oralarda da devletin yanı sıra özel vakıfların tiyatroya destek verdiğini dile getiren tiyatrocu, 'Soğukkanlılıkla demokratik biçimde ortak yol bulunması gerekiyor. Başbakan'a da kötülük yapıyorlar ' diye konuştu.

TİYATRONUN REFORMA İHTİYACI VAR


Tiyatroda reform yapılmasına katılan bir diğer oyuncu da Behzat Uygur. Ünlü sanatçı destek verdiğini şu sözlerle dile getirdi: 'Özellikle tiyatromuzun bu harekete ihtiyacı var. Tiyatroları daha özgür kılacaksa böyle bir reformun uygun olacağına inanıyorum. Yaptığınız sanat da bir şekilde özgür olmalı. '