'Artık Başrolüme Hazırım'

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Bodrum’da yapılan Türkiye Mankenler Kraliçesi Yarışması’nda birinci seçilin Sevcan Yaşar “Bir yıldır oyunculuk eğitimi alıyorum başrolüme hazırım” diyor.

Türkiye Mankenler Kraliçesi Yarışması’nda birinci seçildikten sonra, Kasım ayında Çin’de 23.sü düzenlenen yarışmada Miss Model Of The World 2011 unvanını alan İzmir’li Sevcan Yaşar, yapmak istediği oyunculuk kariyerine adım adım İstanbul’daki GÖRSAK Görsel Sanatlar Akademisi’ndeki eğitimiyle hazırlanıyor.

'Güzelliğimden önce oyunculuğumla adımdan söz ettireceğim '


Ege Üniversitesi Biyoloji Bölümü ikinci sınıf öğrenciliğine Dünya Mankenler Kraliçesi seçilmesinin ardından ara veren 1990 İzmir doğumlu olan Sevcan Yaşar, artık İstanbul 'da kariyerine ve eğitimine devam ediyor. Daha önce birçok ünlü isme oyunculuk eğitimi veren, GÖRSAK Görsel Sanatlar akademisini kuran ve ayrıca İstanbul Beykent Üniversitesi Oyunculuk Bölüm Başkanı ve Yardımcı Doçent Doktor unvanıyla görev yapan, oyun yazarı, yönetmen ve oyunculuk eğitmeni Önder Paker 'den eğitim alıyor.

Oyunculuk eğitiminin yanı sıra tam donanımlı bir şekilde televizyon dünyasına adım atmaya hazırlanan, diksiyon ve sunuculuk dersleri de alan Yaşar, daha önce Nehir Erdoğan, Evrim Akın, Gaye Turgut, Murat Dalkılıç, Saba Tümer, Tansu Biçer, Yeliz Kuvancı, Mert Turak, gibi isimleri oyunculuğa ve TV dünyasına hazırlayan 'Şöhret Makinesi ' Önder Paker 'in kurduğu GÖRSAK Görsel Sanatlar Akademisi 'ni neden seçtiğini ve neleri hedeflediğini şu sözleriyle açıklıyor; “ GÖRSAK Görsel Sanatlar Akademisinde haftanın 4 günü eğitimimi alıyorum. Önder hoca, size çok pozitif yaklaşıyor. Korkularınız, sıkılgan davranışlarınız kalmıyor, başaramazsam diye düşünmüyorsunuz. İyi bir oyuncu olmaya kararlıyım, bu işin hiç de kolay olmadığını biliyorum. Ancak buradaki eğitim yöntemi ile bir yıldır görüyorum ki, ben başrolüme, TV dünyasına ve projelere artık hazırım. İzlediğim TV Dizi projelerine ve oyunculuklara baktığımda keşke oyunculuk derslerine çok önce başlasaymışım diyorum. Ben güzelliğimden önce oyunculuğumla söz ettireceğim. Bunun yanında mesela duygu çalışmalarının rol yapımında ne kadar önemli olduğunu görünce bunu çok ilginç bulmuştum. Bir role çalışırken girdiğiniz duygu hali adeta bir terapi. İyileştirici etkisi de büyük oluyor insan için. Ayrıca diksiyon ve sunuculuk dersleri alıyorum. Bunların hepsine baktığımda bu sıkı çalışmayla, artık bir TV Dizi projesine ve TV dünyasına projelere hazır olduğumu biliyorum. Zaten Önder (Paker) hocam da bu konuda beni destekliyor. ”