Helin Avşar erkek oldu , Hayrettin gelinlik giydi

Sanal alemin favori komiği Hayrettin, Vatan Şaşmaz’ın metrobüs reklamını ti’ye almıştı. Şimdi de İffet’i parmağına dolamış.

Halin Avşar, ünlü komdeyen Hayrettin Karaoğuz'la röportaj yaptı... Erkek kılığına girdi... İşte Helin Avşar'ın Hayrettin'le yaptığı o röportaj ve izlenimleri:

Hayrettin Karaoğuz, 28 yaşında genç bir adam. “O da kim?” demeyin! “Kendisi şimdilerde memleketimizdeki Hayrettin isimli en ünlü kişi” dense yeri. İnternetteki videolarına on binlerce Türk genci gözlerinden yaşlar gelerek gülüyor. İşte o Hayrettin 'le Zeynel Abidin 'in fotoğraf stüdyosunda buluştuk. Şimdilerde parmağına doladığı İffet adlı diziye gönderme yapmak için gelinlik giydi, ben de erkek oldum. Kendisine kadın kılığına girdiği için geçenlerde karısı tarafından terk edilen John Travolta 'yı hatırlattım, nedense pek o konuya girmek istemedi.

Seni Hayrettin Show 'la tanıdık, öyle değil mi?
Bu işlere üniversitede bir ekiple başladık. Üniversiteden sonra Çağan Irmak 'ın Issız Adam diye bir filmi çıktı, biz de onu ti 'ye aldık, “Kızsız Adam” diye bir şey yaptık. İnsanların dilinde dolaşmaya başladı. Reklam ve dizi teklifi geldi. “Gelecekten Bir Gün” diye sinema filmi yaptık. Sonra “Hayrettin” adlı programı yapmaya başladık. 1.5 sene sürdü ve sonra kanal satıldı.

O zamanlar Okan ve Beyaz 'la karşılaştırılıyordun. Zorlanıyor muydun ya da onlardan tepki alıyor muydun?
Yeni biri gelince koltukta oturanlarda panik olabiliyor. O 1.5 sene 4 sene gibi geçti. Günde 2-3 skeç yapıp internete koyuyorduk. Okan ve Beyaz da interneti kullanmanın doğru bir yol olduğunu söylüyorlardı. Sonra onlar da kullanmaya başladılar.

Sana öneride bulunuyorlar mıydı yoksa görüşmüyor muydunuz?
Karşılaşıyorduk. Kuliste ayaküstü muhabbet ediyorduk ama o kadar. Pozitif yaklaşıyorlardı.

Televizyonculuk zor iş değil mi?
Onlar bu işi uzun süredir yapıyorsa bir bildikleri vardır. Kendini seyirciye kabullendirmek çok zor. 'PROGRAM

BAŞARISIZ OLDUĞU İÇİN BİTMEDİ '

Konuk da alıyordunuz.
Evet ama biz genel olarak sosyal medyayı iyi kullanan bir program yapıyorduk. Mercan, Hayko, Mete, Soner Sarıkabayı, Erol Büyükburç skeçlerimiz patlamıştı.

İçinden “30 senedir ekrandalar, yeter artık” demedin mi?
Bizim olayımız aslında onlarla değil. Biz interneti kullanan, sosyal medyadan yararlanan, geniş kitlelere ulaşmayı hedefleyen bir şov programı yapıyorduk.

Program bittikten sonra içten içe küsmedin mi?
Küsmedim, çünkü program başarısız olduğu için bitmedi, kanal satıldığı için bitti.

Tekrar program yapmayı istiyor musun?
Evet, yeni sezonda istiyoruz. Bu yaz bir de film projem var. Önümüzdeki sene vizyona girecek.

Çok değişik bir mecra yarattın. Twitter ve Facebook 'ta güncel olayları ti 'ye alıyorsun ve videoların çok fazla izleniyor. Bu videoları nasıl çekiyorsun?
O hafta gündemde ne varsa onunla ilgileniyoruz. En son metrobüsle ilgili bir video çektik. Olay oldu. Ama ben Vatan Şaşmaz 'ınkine daha çok gülüyorum, bomboş metrobüs! Böyle bir şey olabilir mi? Zaten halk da destekliyor. Bize sadece gol atmak kalıyor. Şu an mesela İffet gündemde. İnternet çok ilerledi ama televizyon olmazsa olmaz. Beyaz da Okan da “Öyle bir şey yapalım ki internete düşsün” diyor.

Sizin işinizi yapmak zekâ istiyor. Biraz dozajını kaçırsan antipatik olabilirsin. Bunu nasıl ayarlıyorsun?
Çok araştırıyoruz. Gündemdeki konuyla ilgili okumadığımız şey kalmıyor. İnsanlar neyi seviyor, neyi eleştriyor hepsinin üzerine gidiyoruz. Ekiple ortak bir metin yazıyoruz. Ti 'ye almak bizim için su içmek gibi.

'O KADAR KÖTÜ DANS EDEMEDİM '

En zorlandığın tipleme hangisiydi? Halil Sezai 'yi yapmıştın mesela...
Halil Sezai çok kolaydı. Sokaktan geçen adam bile yapar. Saçını indirsin problem yok. En zorlandığım, fiziksel olarak Soner Sarıkabadayı 'ydı. Kel olmam gerekiyordu. Soner 'i seviyorum, ama o kadar kötü dans etmek zor, beceremedim. O adam onu nasıl beceriyor anlamadım. Üstü dans ediyor, altı duruyor. Erol Büyükburç 'un bir lafı vardı, “En çok bana soracaksınız” diye. Sınıfta hocaya gizli kamera şakası yapacaktık. Tarih hocasına “En çok bana soracaksınız hocam” deyip masaya vuracaktım. Masaya vurdum, “En çok bana soracaksınız hocam” dedim. Hoca yanıma geldi, “Kimsin sen? Çık dışarıya” diye bağırdı. Başımdan aşağıya kaynar sular döküldü. Ben çıktım ama iki kameraman vardı. Onlar dersin sonunda tarihten mezun oldu.

Üniversitelere gidiyorsun. Şu ana kadar kaç il gezmişsindir?
Çok fazla. Türkiye 'de 170 üniversite varsa 80 'ine gitmişizdir.

Diğer komedyenler de seviliyor ama en çok sen isteniyorsun. Öğrenciler seni neden bu kadar çok seviyor?
Direkt söylüyoruz, fırlamayız, beraber eğleniyoruz. Ayrıca biz ekip olarak aramızda da çok eğleniyoruz. I I “Yapmam” dediğin bir taklit var mı? Patlayacak her şeyi yaparım. Ama bir duruşum var. Metrobüste adamın kucağına oturdum, terini kokladım. O gerçek ter biliyor musun? Su değil. Başıma ağrı girdi.

'Bu tarzı oturtmak istiyorum '

Gençlik idolün kimdi?
Yok öyle biri. I I Daha önce tiyatro yaptın mı? Tabii. Reklam ve tiyatro mezunuyum.

Üniversitelere gidiyorsun, televizyon programı yapıyorsun, film projen var. Amacın nedir?
Bu tarzı oturtmak istiyorum. Mesela bir olay oluyor, Twitter 'da “Hayrettin şunu yapsın” diyorlar. Benim olayım bu aslında. Artık insanlardan talep gelmeye başladı. Hatta senaryo yazıp yolluyorlar. Önümüzdeki sezon anlaşırsak program yapacağız. Olmazsa sinema projemiz var. Yine üniversite turnelerimiz olacak.

Politikaya bulaşmaktan korkuyor musun?
Korkmuyorum ama benim o tarakta bezim yok. Fakat bir konu varsa eleştirebiliriz.

Dizilerde rol almayı düşünüyor musun?
Dizi düşünmüyorum ama iyi bir şey gelirse “Hayır” demem.

Halil Sezai taklidin çok konuşuldu.
Fakat yapımcısı tepki gösterdi. Sonra Twitter 'da Şahan taklidini yaptı, onu tebrik ettiler. Şahan yapınca bir şey olmadı, biz yapınca kıyametler koptu. Niye böyle oldu anlamadım. Tabii bizi etkilemedi, yolumuza devam ediyoruz.

Yaşını küçük gördü belki?
Herhalde. Şöyle bir gerçek var. Kim ti 'ye alınır? Başarılı insan. Soner Sarıkabadayı 'yı yaptık. Telefon açıldı, teşekkür edildi. Mete 'yi yaptık, Aras 'la kucaklaştık ama Halil 'de bir kompleks oldu. Teşekkürü bırak, tam tersine tepki gösterildi. Herhalde olayı anlamadılar ya da alışık değiller.

Sonradan alıştılar mı?
İşin içine reklam girince pek sorun olmadı. Allah yollarını açık etsin. Biz gündemde ne varsa onu yapmaya her zaman hazırız. Metrobüs reklamını çekenlerin hiçbiri metrobüse binmemiş. Ben dahil bizim ekipteki herkes metrobüse biniyor.

'Hayranımla birlikte olmam '

Kız arkadaşın var mı?
Yok.

Neden?
Tempom çok yüksek.

Nasıl bir kız arkadaşın olmasını isterdin?
Espriden anlamamalı. Dinlenmeliyiz. Tam tersim olmalı. Sessiz, sakin olmalı, çünkü birinin seni frenlemesi gerekiyor. Yoksa bir hayranımla birlikte olurdum.

Hayranınla birlikte olur musun gerçekten?
Olmam.

Neden?
Benden Soner 'in, Halil 'in taklidini isteyecek.

İnsanlar onları güldürmeni bekliyor. Üzgün olduğunda bunu belli ediyor musun?
Üzüldüğümde kafam dağılıyor. Bunu pozitife çeviriyorum.

Yalnız kalmak, üzülmek, ağlamak istemiyor musun?
Hayır. Bu zamana kadar hiç olmadı. Kalabalığı seviyorum.