Saba Tümer, Yaşar Nuri’den El İstedi

Kısmet açan bir dua olduğnu ancak bunun sadece el almış kişiler tarafından okunulabileceğini söyleyen Yaşar Nuri Öztürk'e Saba Tümer, "Hocam size vermiştir, bana da bir el verseniz de okusum" dedi.

Kısmet açan bir dua olduğnu ancak bunun sadece el almış kişiler tarafından okunulabileceğini söyleyen Yaşar Nuri Öztürk'e Saba Tümer, 'Hocam size vermiştir, bana da bir el verseniz de okusum ' dedi. Öztürk'ün yanıtı ise bakın ne oldu?

SHOW TV ekranlarında yayınlanan Saba Tümer'le Bugün programına konuk olan ünlü ilahiyat profesörü Yaşar Nuri Öztürk, kısmet açan duayı anlattı.

Saba Tümer'in 'Hocam sizin kısmet açan bir formülünüz vardır ama bana söylemiyorsunuz ' sözleri üzerine Öztürk, 'O zor iş. Uzun dağda uzun sırık duası var ' dedi.

'Hocam 10 aydır program yapıyoruz şunu son ayda söylediniz ' diyen Tümer'e Yaşar Nuri Hoca, 'Ama o kolay iş değil. Onu okuyan, okutan aç karnına güneşin doğuşundan yarım saat sonra okuyacak, 50 dakika sürüyor. Sadece el almış kişi onu okuyabilir ' karşılığını verdi.

Bunun üzerine Saba Tümer, 'Kimden el alacağım hocam? Size el verildi mi? ' diye sordu.

'Ne yapacaksın? ' diye yanıt veren Öztürk, 'El verilen biri vardır muhakkak ' dedi.

'10 AYIN HATRINA BİR EL VERİN ARTIK '

Saba Tümer de, 'Hayır size verildiyse siz de bana verin de okuyayım. 10 ayın hatırına bir el verin artık ' şeklinde konuştu.

Buna karşılık Yaşar Nuri Öztürk, 'Hop diye el verilmez. Bilim asrında bu işlere neden takılıyorsunuz? ' diye sordu.

Saba Tümer duaya takmıştı bir kere Öztürk'e, 'Siz kaçta kalkıyorsunuz sabah ' sorusunu yöneltti.

'Güneş doğmadan kalkarım 40 senedir böyle ' yanıtını veren Öztürk'e Tümer, 'Hocam okuyun o zaman bana ' diye ısrarını sürdürdü.

'41 gün ama aç karnına ' diyen Öztürk, 'Ben aklı ve bilimi her şeyin üstüne koymuş bir insanım. Bunlara bel bağlamak olmaz. Bunlar cambaz ipinde yürümeye benzer. Ama uzun dağda uzun sırık duasını eğer çıkarsak devreye büyük prim yapar ' dedi.

Yaşar Nuri ardında, 'Bu insanları gizemciliğe, tembelliğe, hayalciliğe bağımlı hale getiriyor. Bütün bunlar da sonuçta insanları akla ve bilime düşman yapar ' ifadelerini kullandı. BEYAZ GAZETE