'Eurovision Birincisi Önceden Belirleniyor'

“Karnaval” adlı albümünü kısa bir süre önce müzik marketlere sunan ve “Fark Atıyor” adlı şarkısı ile başarısını pekiştiren Sinan Akçil albümünü Klaspop’ta Michael Kuyucu ’ya anlattı.

Bu albümünde düetler yapmadığını söyleyen Akçıl , kendisini eleştirenlere en iyi yanıtı dinleyicilerinin verdiğini söylerken Eurovision şarkı yarışması ile ilgili ilginç ve çarpıcı iddialarda bulundu.

Bu iddialardan bir tanesi ise Eurovision 'da politika ve mafyanın etkili olduğu ve birinci olan bölgenin önceden belirlendiği şeklindeydi. Sinan Akçıl ayrıca Eurovision şarkı yarışmasına Türkiye tarafından sürekli rockcuların gönderilmesini eleştirirken albümünde yer alan “Hoppala” adlı şarkısını da Eurovision Şarkı Yarışması için bestelediği bestelediğini açıkladı.İşte Sinan Akçıl 'ın açıklamaları.

Hangi Bölgeye Birincilik Verileceği Önceden Belirleniyor

Sinan Akçıl , Michael Kuyucu 'ya verilen oyların bölgelere göre önceden belirlendiğini ve birincinin hangi bölgeden çıkacağının önceden planlandığını iddia etti. Akçıl : “Eurovision 'da şöyle bir şey var, her sene belli bir bölgeye yöneliyorlar , mesela bizim dönemimizde kuzeyden Norveç 'li çocuk birinciliği almıştı. Bir hafta öncesinden şampanya patlatıyorlardı . Bu sene umarım öyle bir şey olmaz .... İşin içine inşallah politika ve mafya girmez” dedi. “Bahisler ve İddalar yapılıyor , bu odlumu mafya işin içine girer, o zaman bir şeylerin döndüğünün kokusunu almıştım ama şimdi artık burnum tıkalı” dedi.

'HOPPALA 'YI EUROVİSİON İÇİN BESTELEDİM

Sinan Akçıl “Hoppala” adlı şarkımı Eurovision için yapmıştım , İngilizce sözleri vardı, “Hoppala” sözünü de kullanmıştım. O “Hoppalayı” öğretecektim Avrupa 'daki insanlara.” Derken bu yılki Eurovision şarkı yarışmasına yönelik bir heyecan taşımadığını söyledi ve Eurovision 'un bir pop müzik organizasyonu olduğunu söylerken Türkiye 'nin sürekli rockcularla yarışmaya katılmasını eleştirdi. Sinan Akçıl , Michael Kuyucu 'ya “Bu sene için çok heyecanlı değilim dürüstçe söyleyeyim... Bu tarzdan çok biraz popstar enerjimize ihtiyacı var Eurovision şarkı yarışmasına diyorum. Biraz popa dönmesi lazım , ticari açıdan daha çok ihtiyacı var. Popçu yollamıyorlar, belki sene popçu yerine topçu yollarlar.” dedi.