'Aynı Meslekten Kadınla Evlenmem'

O, Kıvanç Tatlıtuğ’dan sonra en çok beğenilen, en çok hayranı olan genç bir oyuncu....

'Adını Feriha Koydum ' dizisiyle şöhrete ulaşan Çağatay Ulusoy tek diziyle yıldız olmayı başardı. Genç oyuncuyla başarısının sırrını, çok sevdiği oyunculuğu ve hayatı konuştuk.

21 yaşındasın. Oyunculuk kariyerinin çok başındasın ancak çok seviliyorsun. Pek çok hayranın var. Sana gösterilen bu ilgiyi neye bağlıyorsun?

Doğru proje, doğru cast; benim oynadığım rol çok doğru bir karakter. Bunların yaradığını düşünüyorum. Oynadığım karakterden dolayı buralara geldiğimi düşünüyorum. 'Emir ' çok sevildi. Ben de beni sevenleri kırmamaya çalışıyorum. Mümkün olduğu kadar onlarla ilgilenmeye çalışıyorum.Okullara gitmeye çalışıyorum, onlardan gelen hediyelere, mesajlara teşekkür ediyorum.

Kariyerinizde sadece şu an oynamakta olduğunuz bir dizi ve bir sinema filmi var. Ancak şöhretiniz çok büyük. Her şeyin bu kadar kolay olabileceğini tahmin edebiliyor muydunuz?

İki yıl önce 'Best Model ' yarışmasında birinci seçildim, o gece yarışmadan iki saat sonra aradılar. Biz de kutlamada bir kulüpteydik. “Dizi için görüşmeye gelir misiniz?” dediler, “Tabii “ dedik ve ertesi gün işi aldım. Bir gecede hayatım değişti.

MASRAF ÇOĞALIYOR

O günden bugüne hayatınızda neler değişti?


Yaşam standardım değişti. Güzel giyinmek zorundayız. Güzel yerlere gitmek zorundayız. Böyle olunca masraf da çoğalıyor. Kendimize bakmak zorundayız, yememize, içmemize, kilomuza, diyetimize, yüzümüze gözümüze, cildimize bakmalıyız. Kendimizi devamlı yenilemek ve değiştirmek zorundayız. Çok büyük sorumluluk aldım.
Kendini yakışıklı buluyor musunuz?

Beni beğeniyorlar. Yarışmada hiç iddialı değildim. '4 'üncü, 5 'inci olurum ' diyordum. Hatta ben, finale bile kalamam diyordum, kendime güvenim yoktu. Bir işe başlarken o da benim totemim galiba, kötü düşünüyorum, çok iyi oluyor. Diziye başlarken de öyle oldu. Görüşmeye giderken, “Yaaa gidelim ne olacak” dedim ama oldu.

Evlilik ne zaman?

Daha çok erken. 21 yaşındayım önce kendimi garanti altına almam lazım. Kendimi güvende hissettiğim an olur.

BENİ KISKANABİLİR

Sizin ilginizi çekecek kadının özellikleri nelerdir?

Esmer kızlardan hoşlanıyorum. Çok uzun boylu olmayacak. Gözleri anlamlı bakmalı. Mantıklı hareket etmesi lazım, duygularıyla hareket etmemesi lazım. Ben de öyle bir adamım. Bazen duygusal tarafım ağır basıyor ama ben onu kontrol etmeye çalışıyorum. Bana değer verecek. Bana canımcicim demeyecek ama hareketleriyle sevdiğini belli edecek. Lafta herkes birbirine aşkım, cicim, bitanem der. Bana yapmacık geliyor onlar. Önemli olan o sevgiyi gösterebilmek. Doğal olacak. Beni kıskanabilir. Bundan hoşlanabilirim.

Aynı meslekten biriyle evlenir misiniz?

Büyük konuşmayayım ama sanmıyorum, evlenmem. Çünkü biraz kıskancım. Sevdiğim kadını kıskanırım. Profesyonellik falan diyorlar, öpüşme sahneleri için. Yok, ben kaldıramam. Orada mantığım devreden çıkıyor, duygularım bastırıyor. Oyuncu olan biriyle birliktelik zor olur. Ama bunu becerenleri tebrik ediyorum. Sonuçta sizin olan bir şeye oyun amaçlı dahi olsa dokunmasını izin veremem.

Anneler, babalar beni evlatları gibi seviyor

Sokakta hayranlarınız sizi gördüklerinde nasıl davranıyorlar?


Sesli çekim yapıyoruz, o yüzden hiç konuşmamaları gerekiyor “Çağatay” diyemiyorlar. Kağıtlara yazıyorlar “Gelsene”, “Çağatay seni seviyoruz” Motive edici şeyler bunlar. İşime daha sıkı sarılıyorum. Anneler ve babalar bana “Emir” diyorlar. Onlar beni ailenin çocuğu gibi seviyorlar, bu çok hoşuma gidiyor.

ARABAMIN ÜSTÜNE GÜL ATIYORLAR

Çok çalışmaktan şikayetçi misin?


Para kazanıyorum, buradan kazandığım parayla geçiniyorum, set yoğunluğundan şikayet edemem. Karşılığını alıyoruz, bu yüzden hiçbir şikayetim yok.

Kadın hayranlarınızdan evlilik teklifleri alıyor musunuz?

Evlilik teklifleri alıyorum. Genelde yüzüme karşı cesaret edemiyorlar söylemeye, biri vesile oluyor. Ne bileyim, menajerimi arıyorlar, ajansa mektup yazıyorlar, bana mektup gönderiyorlar, arabamın üstüne not bırakıyorlar. Çünkü dizide oynattık arabayı 15-20 bölüm. Oradan tanıyorlar. Arabanın üstüne güller atıyorlar. Bütün bunlar hoşuma gidiyor.

KUSURSUZUM

Size göre kusurlarınız var mı?


Allah 'a şükür yok. (Gülüyor)

Karakter olarak zayıf noktanız nedir?

İyi niyetli olmam ve kimseye “hayır” diyememem.

Çok genç olmanıza rağmen pek çok kelli felli adamdan daha çok kazanıyorsunuz. Peki paranızın kıymetini biliyor musunuz?

5 kazanıyorsam 3 'ünü mutlaka kenara atıyorum. Şu anda bir dükkana diktim gözümü. Ev almak istemiyorum, öncelikle bir dükkan almak istiyorum. Güzel merkezi bir yerde olacak. Kirasının getirisi iyi olacak. Yatırım amaçlı alacağım.

Güzel insanlara kapılar daha kolay açılıyor

Güzel olmak size hangi avantajları sağlıyor?


Çevremdeki herkes karakterimin düzgün olduğunu söylüyor. Gerçekten beni sevdiklerine inanıyorum bunu davranışları ve hareketleriyle de gösteriyorlar. Samimi yaklaşıyorlar bana. İnsan olarak düzgün bir karakterde olduğumu düşünüyorum. Sadece dışınız güzeldir ama içiniz kötüyse hiçbir şey ifade etmez. İkisi bir bütündür. Bunlar olmazsa başarı da olmaz.

Güzel insanlara kapılar daha kolay açılmıyor mu?

Tabii daha kolay açılıyor. Baktığımızda başarılı insanlar hem karakter olarak düzgünler, hem de eli ayağı düzgün, güzel insanlar, çok yetenekli insanlar.

Bazıları, oyuncu olmak için ille konservatuvara gitmek lazım diyor, ne düşünüyorsunuz?

Bence lazım değil. Sonradan konservatuvara yazılmayı düşündüm ama çekindim açıkçası. Ben de oraya gidersem bir dizi oyuncusu olarak hor görülürüm, 'manken oyuncu geldi ' derler diye korktum.