Ödüller Sahiplerini Buldu!

17 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirilen “İstanbul Liselerarası Kısa Film Yarışması” “Korsanlıkla Mücadele ve Telif Hakları” ödül töreninde ödüller sahiplerini buldu.

Törene katılan isimler arasında devlet erkânının yanı sıra çok değerli sanatçılarda yer aldı. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Telif Hakları Genel Müdürü Abdurrahman Çelik, TÜRSAK vakfı Başkanı Engin Yiğitgil, Orhan Gencebay, Meltem Cumbul, Zafer Algöz, Cansel Elçin, Abdullah Oğuz, Reis Çelik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Orta Öğretim Müdür Yardımcısı Saadettin Pircioğu, Telif Hakları Genel Müdür yardımcısı İrfan Önal, Gazi Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr Zakir Avşar, Tek Pazar ve Rekabete Başkanı Lale Çelik törende ödül verenler arasındaydı.

T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü, T.C İstanbul Valiliği ve TÜRSAK Vakfı 'nın işbirliği ile gerçekleştirilen “İstanbul Liselerarası Kısa Film Yarışması” ödül töreninde 12 öğrenci ödüllendirilirken sunuşları Ezgi Mola gerçekleştirdi.

12 öğrencinin ödüllendirildiği ödül töreninde öğrenciler Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından “Dijital Video Kamera” ile ödüllendirilirken ilk üçe giren öğrenciler Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış 'la Avrupa 'ya gidecek.

Cep telefonu kategorisinde 1. Olan öğrenci, Kemal Atatürk Lisesi öğrencilerinden Yok oluş isimli projesiyle Ecem Simge Yurdatapan,

Fotoğraf Makinesi Kategorisinde 1. Olan öğrenci, Mecidiyeköy Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ama Periler Yoktu isimli projesiyle Rüya Alkılıç,

Ve Kamera Kategorisinde 1. Olan öğrenci, Sarıyer İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Yok oluş isimli projesiyle, Zeynep Ebrar Güngör ödüllerini Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Temsilcisi Telif Hakları Genel Müdürü Abdurrahman Çelik 'ten aldılar.

Türkiye 'de ilk defa gerçekleştirilen “ Korsanlıkla Mücadele ve Telif Hakları” konusunda düzenlenen yarışma olma özelliği taşıyan “ İstanbul Liselerarası Kısa Film Yarışması” ödül töreninde Liselilerin katılımı ile coşku arttı. Ödül töreninin hemen ardından Sıla Liselilere konser verdi.