Shrek Müzikali'ne Büyük İlgi

Türkiye’nin en uzun soluklu çocuk tiyatrosu Akbank Çocuk Tiyatrosu 40. yılında, Oscar ödüllü sevilen animasyon filmi Shrek’in müzikalini ilk kez ve Türkçe olarak izleyici ile buluşturuyor.

Broadway başta olmak üzere Amerika 'nın birçok şehrinde ve Londra West End Tiyatrosu 'nda kapalı gişe oynayan, Shrek Müzikali 'nin galası 12 Mayıs 2012, Cumartesi günü Beşiktaş Kültür Merkezi 'nde (BKM) gerçekleştirildi. 7 'den 70 'e her yaş gurubunun zevkle izlediği ve dünyada izlenme rekorları kıran müzikalin galasına Etel Baler, Çağla Şikel, Zeynep Kasımlıoğlu, Şükran Güzeliş, Murat Evgin, Sinan Serter, Zeynep Talu gibi cemiyet dünyasının ünlü isimleri çocukları ile birlikte katıldı.

İstanbul 'da 19 Mayıs, 02 Haziran ve 09 Haziran Cumartesi günleri sahnelenecek Shrek Müzikali, İstanbul 'un ardından Anadolu turnesine çıkacak. İlk olarak Van 'da iki oyun ile başlayacak turne, Van 'ın ardından Gaziantep, Adana, Kayseri, Ankara ve Bursa 'daki çocuklarla buluşacak.

David Lindsay-Abaire 'in yazdığı, Jeanine Tesori 'nin bestelediği Shrek Müzikali, Ekin Tunçay Turan tarafından Türkçe 'ye çevrildi. Ortak yapımcılığını Talimhane Tiyatrosu 'nun üstlendiği müzikalin yönetmenliğini Mehmet Ergen, müzik direktörlüğünü Emin Ünal, dekor tasarımını Gamze Kuş, kostüm tasarımını Ufuk Ersan, ışık tasarımını ise Yakup Cartık üstleniyor.

15 oyuncu ve 5 müzisyenden oluşan 20 kişilik bir ekibin rol aldığı iki bölümden oluşan eğlenceli müzikal, güzelliğin dışta değil içte olduğunu, kötülüğün cezasız kalmadığını, birlikten kuvvet doğduğunu, arkadaşlığın önemini ve sevginin gücünü şarkılar eşliğinde anlatıyor.

SHREK MÜZİKALİ

Yazar: David Lindsay - Abaire

Müzik Direktörü: Emin Ünal

Çeviren: Ekin Tunçay Turan

Yönetmen: Mehmet Ergen

Shrek Müzikali'ne Büyük İlgi