Gönül Gözüyle Orkestra Yönetti

CRR’de Engelliler haftası etkinliğine katılan Metin Şentürk, senfoni orkestrası yönetti, Türkiye ve dünyadan ünlü şarkılar seslendirdi.

Engelliler Haftası nedeniyle Cemal Reşit Rey Konser Salonu 'nda (CRR) düzenlenen etkinlikte sahneye çıkan engelli müzisyen Metin Şentürk, sevilen Türk ve dünya filmlerinden bazılarının müziğini icra eden 60 kişilik Sinema Senfoni Orkestrası 'nı yönetti. Etkinliğe Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de katıldı.

Metin Şentürk, gecede ünlü tenor Luciano Pavarotti 'nin 'Caruso 'sunu İtalyanca, Frank Sinatra 'nın şarkısı 'My Way 'i ise İngilizce söyledi. Gecede tango yapan Şentürk ayrıca bir Tanju Okan klasiği 'Kadınım ' ile Aşık Veysel 'in 'Uzun İnce Bir Yoldayım ' türküsünü seslendirdi.

Metin Şentürk ayrıca sevilen Türk ve Dünya filmlerinden bazılarının müziğini de yönetti. Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Metin Şentürk 'ün koyduğu ufkun çok önemli olduğunu belirterek, ' 'Bütün engellilerimiz için her şeyin yapılabileceğini, engelin gözde, kulakta, duyu organlarında olmadığını, güvenle, cesaretle işin üzerine gittiğiniz zaman bunların hiçbirinin engel olmadığını bize gösteriyor. ' ' diye konuştu. CRR 'deki etkinliğe, Dünya Engelliler Birliği 'ne üye 65 ülkeden sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve büyükelçiler de katıldı.