The İstanbul Edition 1. Yılını Kutladı

Butik otel konseptinin yaratıcısı Ian Schrager ile Marriott International zincirinin birlikte yarattığı EDITION markasının dünyadaki ilk ve tek oteli The Istanbul EDITION, 1. yıl dönümünü görkemli bir partiyle kutladı.

İş, cemiyet ve basın dünyasından ünlü isimlerin katıldığı geceye; Gold Bar, Billionaire Club ve Cipriani ev sahipliği yaptı. Bu önemli davette, ünlü sanatçı Ajda Pekkan da sahne aldı.

İstanbul Avrupa Yakası'nın iş merkezi Levent'teki EDITION otellerinin tek adresi The Istanbul EDITION, 9 Mayıs Çarşamba akşamı açılışının birinci yılını görkemli bir davetle kutladı. Geceye, iş, cemiyet ve basın dünyasından ünlü isimler katıldı. Son dönemde ev sahipliğini yaptığı partilerle dikkatleri üzerine çeken Gold Bar ve Cipriani 'de başlayan gece, Billionaire Club 'ta süren partiyle devam etti. Ünlü sanatçı Ajda Pekkan, Billionaire Club 'ta sahne alarak, geceye katılanlara keyifli dakikalar yaşattı. Geceye The İstanbul EDITION Genel Müdürü Marcus Leovenforst, The Istanbul EDITION Pazarlama ve Satış Direktörü Yeşim Özmen, Eda Taşpınar, Süleyman Kosif, Hasan Kosif, Kerem-Merve Tümay, Melis Postaoğlu, Burak Hatipoğlu, Gökhan Şükür, Açelya Elmas, Behzat-Birgül Gerçeker, Burçin Terzioğlu, Günseli Kato, Güneri Civaoğlu, Ceylan-Zuhal Pirinçcioğlu, Sermet Severöz, Esra Ürker, Salih Saka, Ergin Tanca, Domenico Bananno, Sylvia Desole, Gianluca Alberini, Manuel Fernandes Mursela, Danial Stork, Tony Hill, Zeynep Sezer, Nesligül Aksoy ve Serra Kaya gibi iş, cemiyet ve sanat dünyasından isimler katıldı.

The İstanbul EDITION, açıldığı tarihten bu yana İstanbul 'da otelcilik anlayışını değiştirdi! Cipriani, Billionaire Club ve ESPA gibi dünya markalarıyla hizmet veren ve bu ünlü markalarını tek çatı altında toplayan The Istanbul EDITION, yepyeni bir tasarım anlayışına sahip. Genel mimarisi Haluk Tümay tarafından yapılan, iç tasarımı ise merkezi New York'ta bulunan Gabellini Sheppard Mimarlık ofisinin imzasını taşıyan The Istanbul EDITION, en üst düzey hizmetin ve gösterişsiz bir zarafetin tecrübe edildiği, tatil veya iş amaçlı gezilerin sofistike merkezi olarak hizmet vermek için yaratılmıştır. İstanbul 'un en şık ve ünlü SPA 'sı olmaya aday 2 bin metrekarelik ESPA SPA 'nın mimarisi, alanında uzman SPA HBA London 'ın tasarımı… Billionaire Gece Kulübü İstanbul 'un tasarımı ise Riboli ve Deco Flamme 'e ait.

Şehrin en canlı bölgelerinden Levent'te yer alan The Istanbul EDITION, içindeki her şeyin görüntü ve ruhunda yakalanabilen Doğu ve Batı etkilerinin cazip bir karışımını sunuyor. Girişte konukları yüksek ve kubbeli bir lobi karşılıyor; geleneksel Osmanlı tarzının bu temel simgesi otele modern bir anlayışla uygulanmış durumda. Konuk odalarında geleneksel sallantılı lambalar göz önündeyken, Gold Bar'ın VIP bölümü geleneksel Türk çay odalarından ilham alındı.

Otelde ortalama 44 metrekarelik 77 adet geniş konuk odası ve tüm katı kaplayan bir de kral dairesi bulunuyor. Odaların iç dekorasyonu tasarlanırken, bronz ve beyaz altın renk kataloguna sadık kalınmış, eski Türk evlerinde sıkça rastlanan koyu ve açık renk ahşabın bolca kullanılması düşünülmüştür. Ortak alanlardan özel alanlara geçişte şık ve uyumlu bir hava hakim. Her bir konuk odası, eşsiz ve kıymetli bir ahşap mücevher kutusu misali, gül ağacı veya sabunlu zemin ve duvar ile egzotik bir şehir panoramasından nefes kesici manzaralar sunan oldukça geniş ve de gösterişli teraslara sahip. Banyolar ise bunun tam tersine, cam duvarlar, taş ve Yunan ve Roma zamanlarında Türkiye'den çıkarılan antik mermerin cömert kullanımından meydana gelmiştir.

ÖZEL MÜZİK SİSTEMİ KURULDU!

New York kökenli müzik programlama ve dağıtım firması Gray V tarafından Istanbul EDITON Otel için özel online müzik dağıtım sistemi kuruldu. İnternet aracılığıyla günün her saatinde otelin açık alanlarındaki farklı mekanlara ve o saate uygun müzik yayını yapılıyor. Ayrıca The Istanbul EDITION 'ın kendine has misafir odaları ve lobide kullanılan özel bir kokusu bulunuyor. Siyah çay içeren koku, dünyaca ünlü koku şirketi LE LABO tarafından özel olarak hazırlandı.

Otel, “tek bir çatı altında” kişisel, dost canlısı ve modern bir hizmet yanında seçkin yiyecek, içecek ve eğlence seçenekleri de sunuyor. Konuklar Cipriani restorandan; bin 900 metrekarelik kapalı yüzme havuzlu ESPA SPA 'dan; Gold Bar, oturma salonu ve özel film gösterimi odasından ve Billionaire gece kulübü ile 914 metrekarelik etkinlik salonundan diledikleri gibi yararlanabilirler.

Kuruluşundan bu yana EDITION, yeni yeni ortaya çıkan kültürel ve sosyal şartlara yanıt vermeyi, her bir otelini hem coğrafi konum, hem de zamanın ruhu bakımından kültürel ve sosyal çevreyi en iyi şekilde yansıtacak özgün bir ürün olarak sunmayı vaat ediyor. Tasarım ve mimari, yapmacık dekoratif klişeler veya gereksiz tutumlardan değil, tek tek şehirlerin ölçek, konum ve ruhlarından yola çıkılarak ortaya konuluyor. Bunun yanı sıra, tasarım, rötuşlar ve detaylar her bir otelde kazanılacak deneyimi zorlamaktan ziyade, aksine bunun kendi kendini yaratmasına olanak sağlamakta.