Sevgilim Yüzünden Albümden İki Parça Çıkardım

Sevgilisi Ekin Türkmen’in albümün ortaya çıkış sürecinde hep yanında olduğunu ve kendisine çok ağır eleştirilerde bulunduğunu söyleyen Murat Dalkılıç, “Hayatımdaki en büyük öncelik Ekin” diyor...

İki yıl aradan sonra 'Bir Güzellik Yap 'ı çıkardınız. Yeni albümde iddialı mısınız?

Tabii. Hiçbir şey için bu kadar büyük çaba sarfetmemiştim. Çok emek verdik. Çok üstün bir performans sergiledik. Ekipçe arkasında duracağımız bir iş oldu.
O yüzden çok rahatım şu an. 'Bir Güzellik Yap ', 'Kader ' ve 'Yalancısın ' kesin patlayacak dediğim şarkılar, diğerleri hakkında da yorum dinleyiciye kalmış.

Çıkış şarkınız Gülşen 'in imzasını taşıyor.

Gülşen, son dönemdeki en iyi şarkıları yapıyor. Hızlı, yazın hepimizi coşturacak bir şarkı hazırladık. Bu şarkıyla alakalı, dört ayrı nakarat yazıldı. Şarkıyı tamamlama süremiz de aşağı yukarı dört ayımızı aldı.

“Karmakarışık bir albüm oldu”

Albümde başka kimlerle çalıştınız?


Genel koordinatörlüğünü Ozan Çolakoğlu yaptı. İskender Paydaş, Emir Batkan 'la çalıştım. Besteci olarak; İsra Gülümser, Oytun Karanacak, Ersay Üner ve Emre Kaya 'nın imzası var. Bir tane de benim şarkım var, 'Lüzumsuz Savaş '. Bu albümde her telden çaldık. İçinde kulüp şarkıları da var, arabesk de, rock 'n roll da, göbek atacağımız şarkılar da. Biraz karmakarışık bir albüm oldu.

Dışarıdan göründüğü gibi eğlenceli bir tip misiniz?

Doğru, beni dışarıdan tanıyan insanlar hep eğlenceli olarak bilir. Rahat bir insanım. Ama çalışırken çok da eğlenceli bir adam değilim.

Albümün içindeki bir de DVD var.

Evet. Murat Dalkılıç 'ın en paçoz halini de, en güzel halini de görecekler. DVD 'de albümün yapılış aşamasını seyredecekler. Albümün bütün mutfağını açtık dinleyiciye. Gülşen Aybaba yaptı yönetmenliğini, yaklaşık sekiz ayda çekildi. Bütün dünya starları yapıyor ama Türkiye 'de kimse cesaret edememişti.

Sizin eğlenceyle aranız nasıl? Birlikte gezip tozduğunuz bir arkadaş grubunuz var bildiğim kadarıyla.

Evet, hiç değiştirmediğimiz bir grubumuz var. Ertan Saban, Hande Soral, Engin Altan Düzyatan ve Özge Özpirinçci sizin tanıdığınız isimler. Bu, çok eğlenceli bir grup. Ben eğlenceyle fazlasıyla doymuş biri olarak sadece onlara ayak uyduruyorum. Nereye giderlerse, beni nereye sürüklerlerse oraya gidiyorum. Aslında yazıldığı gibi de çok çıkmıyoruz.

“Evlenmeyi düşünmüyoruz”

Sevgiliniz Ekin Türkmen 'in albüme nasıl bir katkısı oldu?


Ekin, eleştiriyi çok ağır yapan birisidir. Küt diye lafı söyler. Onun yüzünden albümden iki şarkıyı çıkardım. Çünkü çok ağır eleştirilere ve dalgaya maruz kaldım. Çok destek verdi bu albüme. Kulağına da güvenirim, zevkine de.

Onun favori şarkısı hangisi?

'Yalancısın 'ı seviyor.

Birlikte neler yapmaktan hoşlanırsınız?

Valla işten dolayı çok fazla görüşemiyoruz. İkimiz de çok yoğun çalışıyoruz çünkü. Birbirimizin yüzünü görmek yetiyor.

Ekin Türkmen sizi görünce “Hayatımın erkeği olduğunu anladım” demiş, siz de aynı şeyleri hissettiniz mi?

Tabii ki. Hayatımdaki en büyük öncelik o.

Üzerinizde evlilik baskısı hissediyor musunuz?

Bizim öyle bir düşüncemiz yok, gerek duymuyoruz. Böyle gayet mutluyuz. Bence evlilik, çocuk olacağı zaman gerekli bir şey. O da aileler için.

Birbirinizi kıskanıyor musunuz?

O da beni kıskanmaz, ben de hiç kıskanmam. Kıskanmayı gerektirecek bir durum yok. Hiç olmadı şimdiye kadar. Profesyonel insanlarız işimizde. Özgüveni olan insanlarız.

Beykent Üniversitesi 'nde oyunculuk okuyorsunuz. Sizce sevgiliniz nasıl bir oyuncu? Eleştirdiğiniz oluyor mu?

Ben iki ay sonra mezun olacağım inşallah. Ekin çok iyi bir oyuncu. Eleştirilecek yanı yok. Gayet dozunda bir oyunculuğu var. Müşfik Kenter 'in öğrencisi o, çok önemli bir yerde eğitim almış.

Size gelen oyunculuk teklifleri var mı?

Var. Gelen tekliflerden birini değerlendireceğim gibi duruyor. Komedi filmi! Senaryosu çok hoşuma gitti.