En Güvenilir Ünlü Hülya Avşar Mı?

Geçtiğimiz günlerde gazetecilere ettiği hakaretlerle gündeme gelen ünlü sanatçı Hülya Avşar, şimdilerde en güvenilir ünlü olarak karşımızda. Milliyet Yazarı Ali Eyüboğlu, bu duruma olan şaşkınlığını köşe yazısında anlattı ve sordu: "Yıllarca bu anketlerden hep zirvede çıkan Uğur Dündar, üç ay içinde 12 puan kaybedecek ne yaptı?"

Mediacat ve Ipsos KMG işbirliğiyle 'Genel olarak hangi ünlü ismin tavsiyesi sizin marka tercihinizde etkili oluyor?' anketinin Mart ayı sonuçları açıklandı.

Tüketiciler kendi marka tercihlerinde etkili olduğunu düşündükleri ünlülerden en fazla üç tanesinin ismini belirttiler.

12 ilde toplam bin 200 kişiyle gerçekleştirilen ankette zirveye Hülya Avşar oturdu. Avşar'ı; Acun Ilıcalı izledi. Murat Boz'un sürpriz çıkışla dördüncü olarak girdiği listede Seda Sayan yedinci olabildi. Uğur Dündar ise 13. sıraya geriledi.

Milliyet Yazarı Ali Eyüboğlu, bu duruma olan şaşkınlığını köşe yazısında anlattı. Güven araştırmasının kendisine hiç güven vermediğini belirten Eyiboğlu, 'Yıllarca bu anketlerden hep zirvede çıkan Uğur Dündar, üç ay içinde 12 puan kaybedecek ne yaptı? ' diye sordu. İşte Ali Eyüboğlu'nun bugünkü köşe yazısı:

'GÜVEN ANKETi 'NE GÜVENiM KALMADI


Mart 2012 'nin “Genel olarak hangi ünlü ismin tavsiyesi sizin marka tercihinizde etkili olur?” anketinde Hülya Avşar 'la Acun Ilıcalı, yine zirvede. Uğur Dündar 'sa üç ay içinde 12 puan kaybedip, üçüncü sıradan 13 'üncü sıraya geriledi. Şimdi çıksın biri bana bunu izah etsin?

Mediacat ve Ipsos KMG işbirliğinde yapılan 'En Güvenilir Ünlü ' anketine bayıldım! Bu kadar mı güven verir 'En güvenilir ünlü anketi ' insana?
12 ilde bin 200 kişiyle Ocak 2012 'de yapılan anketle Mart 2012 'de yapılan anket arasında ilk bakışta ciddi farklar yok gibi.

Ama detaylara bakınca bir yığın soru geliyor insanın aklına, bu anketin güvenirliğiyle ilgili.
Türk halkının en çok güven duyduğu ünlü Hülya Avşar değil de eskiden olduğu gibi Seda Sayan olsa, sonuçta ne Mediacat 'ın bir yararı olur bundan ne de Ipsos KMG 'nin.
Bu araştırmanın marjinal yarar sağladığı birkaç kişi var, onlar da listede güven endeksi en yüksek olanlar.

“Peki sorun nerede?” diye soracak olursanız, hemen yanıt vereyim:
Sorun ankete katılanlarda mı, yoksa sorularda mı bilmiyorum, ama bu 'güven araştırması ' bana hiç güven vermedi.
Çünkü Ocak 2012 'de yapılan ankette Hülya Avşar 'la Acun Ilıcalı yüzde 26.6 'lık güven endeksiyle listenin ilk iki sırasını işgal ederken, üçüncü sırada yüzde 21.9 'la Uğur Dündar vardı.

Mart 2012 'nin “Genel olarak hangi ünlü ismin tavsiyesi sizin marka tercihinizde etkili olur?” anketinde Hülya Avşar 'la Acun Ilıcalı, yine zirvede.
Uğur Dündar 'sa üç ay içinde 12 puan kaybedip, üçüncü sıradan 13 'üncü sıraya geriledi.
Şimdi çıksın biri bana bunu izah etsin?

Yıllarca bu anketlerden hep zirvede çıkan Uğur Dündar, üç ay içinde 12 puan kaybedecek ne yaptı?
Ocak 2012 'de yüzde 7.3 'güven endeksi 'yle listede 13 'üncü sırada olan Kadir İnanır, bel fıtığından ve ciğerinden ameliyat olduğu için mi 'güven kaybı 'na uğrayıp listenin en sonuna düştü?

Sizce de Uğur Dündar ve Kadir İnanır 'ın 'güven endeksi 'yle ilgili konu izaha muhtaç değil mi?
Birilerinin çıkıp bunları izah etmesi gerekmez mi?