Tamer Karadağlı, Uğur Dündar, Birol Güven Dizisi Oyuncuları Kanser Hastalarıyla Buluştu!

Ünlü isimler kanser haftasında, kanser hastalarına moral vermek için Universal Çamlıca Hastanesi’nde buluştu.

Universal Hastaneler Grubu, Kanser Haftası 'nda 'Kanser Kader Değildir ' sloganıyla ünlü isimleri, kanser hastalarıyla bir araya getirdi. Universal Çamlıca Hastanesi 'nde gerçekleşen moral toplantısında Universal Hastaneler Grubu Çamlıca ve İtalyan Hastaneleri Onkoloji Direktörü Prof. Dr. Erkan Topuz, kanserden korunma diyetlerini anlattı.

Universal Hastaneler Grubu Medikal Direktörü Prof. Dr. Mustafa Yaman ve Universal Hastaneler Grubu Onkoloji Direktörü Prof. Dr. Erkan Topuz 'un ev sahipliğinde gerçekleşecek etkinliğe, Uğur Dündar, Tamer Karadağlı ve Birol Güven 'in yanı sıra Şoray Uzun, Yasemin Conka, Müfit Can Saçıntı 'nın da aralarında olduğu Seksenler dizisi ekibi katıldı.

Universal Çamlıca Hastanesi, kanser haftasında, Universal Hastaneler Grubu Çamlıca ve İtalyan Hastaneleri Onkoloji Direktörü Prof. Dr. Erkan Topuz 'un takibinde tedavisine devam eden ve kanseri yenmiş hastaları bir araya getirdi.

Birçok ünlü ismin, kanser hastalarına moral vermek için bir araya geldiği toplantının açılış konuşmasını yapan Universal Hastaneler Grubu Medikal Direktörü Prof. Dr. Mustafa Yaman “İçinde bulunduğumuz yıllarda bütün kanser vakaları kalp ve damar hastalıklarından Sonra yaşamı tehdit eden önemli bir hastalık haline gelmiştir. Erkeklerde bildiğiniz gibi prostat ve akciğer kanseri en sık görülen kanserdir. Kadınlarda ise meme, rahim, yumurtalık kanserleri çok sık görülmektedir. Ama her iki cinste de bizi en çok kaygılandıran kanser tipi akciğer kanseridir. Son yıllarda kadınlarda ve erkeklerde sigara içiminin artması ve beslenme bozuklukları ve çevresel faktörler kanser hastalığını giderek arttırmaktadır ve gelecekte kalp ve akciğer hastalıklarından daha fazla ölüme sebep verecek hastalık haline gelecektir. Bu nedenle çevreye duyarlı, beslenmesine dikkat eden ve sigara içmeyen yeni nesillere ihtiyaç vardır. Buna da dikkat çekmek için bugün burada toplanmış bulunmaktayız” dedi.

Kanser, sağlıklı beslenme ile önlenebilir; erken tanı ile tedavi edilebilir bir hastalıktır.

Ülkemizdeki ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer alan kanserin hem önlenmesinde hem de tedavisinin tüm süreçlerinde sağlıklı beslenmenin rolüne her fırsatta dikkatleri çeken Universal Hastaneler Grubu Çamlıca ve İtalyan Hastaneleri Onkoloji Direktörü Prof. Dr. Erkan Topuz “Bilgi eksikliği, korku ve ihmal yüzünden kansere yakalanan bireylerin sayısı artmakta. Kanser tedavisinde öncelikle moral çok önemli ancak bu hastalıkla mücadelenin yanı sıra önce toplumu bu hastalıktan korumaya karşı bilinçlendirmek gerekiyor. Bilinçlenen toplumlarda kansere yakalanma oranları %40 'a kadar düşmektedir.” dedi. Prof. Dr. Topuz, yaptığı konuşmada, kanser tedavi öncesi, esnası ve Sonrasında uygulanacak diyetler, ailesel kanserlerde uygulanması gereken diyetler ve anne karnından ergenliğe kadar kanser korunma diyetleri hakkında dinleyicileri bilgilendirdi.

Uğur Dündar: “İlgili kurumlar sahte bal konusunda geç kaldı”

Kanser hastalarına moral vermek için toplantıya katılan gazeteci Uğur Dündar“Son dönemde gıda terörü konusunda en dehşet verici konu sahte bal olayı oldu. İlgili kurumlarda harekete geçmekte çok geç kaldılar. Biz Arena'da daha önce sahte bal konusunu işlemiştik. Ama yetkililer en Sonunda bugün uyanıp ayıldılar. Zirai mücadele ilaçlan kalıntıları taşıyan meyve sebze tüketiminin kanser riskini artırdığı kanıtlandı. Ama bizde bunun kontrolü yapılmıyor. Hallerde kontrol mekanizması yok” dedi.

Tamer Karadağlı: “Kızım doğdu, sigarayı bıraktım”

Tamer Karadağlı “Kanser hastalarının sayısı artıyor. Elimizden geldiği kadar destek olmalıyız ki, bizlerden güç alabilsinler. Bugün o yüzden buradayız. Çünkü biliyoruz ki, insanlarımız kanser hastalığından destekle ve hastalığın yenileceğine duyulan inançla gerçekten kurtulabilirler.” dedi ve ekledi “Kızım doğduğunda sigarayı bıraktım, artık çok daha sağlıklı yaşamaya dikkat ediyorum.”

Toplantı, ikramlarıyla da dikkat çekti.

Prof. Dr. Erkan Topuz tarafından özel olarak hazırlanan açık büfede, içecek olarak ayran, kefir ve komposto sunuldu. Atıştırmalıklar arasında, taze kişniş, ananas, kivi, nar, papaya, semizotu, maydanoz, portakal, kurtlu elma, havuç, salatalık, marul, ceviz, kurutulmuş kayısı ve badem vardı.