Engin Yakut’un sanat aşkı Roma ve Viyana kapılarında

Ayfer toprak in resim galerisinde , kız kardeşi ve yengesi ile karşılaşan ünlü işadamı Engin Yakut Projelerini ve sanata olan tutkusunu Beyaz Gazeteye anlattı.

İs hayatin dan fırsat buldukça sant ve santçıya doestek olduğunu belirten Yakut,” Geçen yaz annem İlknur hanımla birlikte Avrupa da yaşayan sanatçıları tanımak amçlı Viyana, Roma ve Milano 'ya gittik. Orada sokak şarkıcıları dahil onlarca ünlü yada ünsüz sanatçıyı tanıma şansını yakaladım. Bizim ülkemiz de sanatçının değeri ölünce anlaşılıyor, ve ilk sözümüz bir çınar daha giti.

Bu çok yanlış. Onlar yaşrken sahiplenip evlatlarımıza tanıtmalıyız. Batılalar bunu yapıyor. Ben de ülkemde sokak şarkıcısı müzik adamlarına daha fazla destek olunmasını istiyorum. Eğer kısmet olursa önümüzdeki ay sevgili arkadşım Mahsum Kırmızıgül 'ün Hoollywoodun tanınmış yıldızlarından Charlize Theron ve Jude law ın oynayacagı elma kokusu adlı filmin galasına destek olmak amacıyla gideceğim. Türk sanatını dünya sinemasına kim taşırsa taşısın arkasında ve yanındayım” diye konuştu