Ekrem Bora Torağa Verildi

Ölümüyle milyonları üzen sinemanın büyük ustası Ekrem Bora son yolculuğuna uğurlandı. Ekrem Bora için Akatlar Kültür Merkezi’nda yapılan ilk törende duygusal anlar yaşandı. İşte, dostlarından Bora’ya veda sözleri.

78 yaşında akciğer ödemi sonucu hayatını kaybeden Bora için ilk tören Akatlar Kültür Merkezi 'nde bir tören düzenlendi. Törene Ekrem Bora 'nın eşi Gül Bora, kızları Lale Bora, Yasemin Bora, Sevil Kayıhan, damadı Ümit Kayıhan torunu Ekrem Kayıhan ile Bora ailesinin yakınları katıldı. Bora ailesini sinema sanatçıları Kadir İnanır, Eşref Kolçak, İzzet Günay, Fatma Girik, Hülya Koçyiğit, Cüneyt Arkın, Selda Alkor, şarkıcı Adnan Şenses, senarist Safa Önal ve sinema emekçileri yalnız bırakmadı.

TORUNU DEDESİNİN KIYAFETLERİYLE TABUTUN BAŞINDA BEKLEDİ

Akatlar Kültür Merkez, sahnesine getirilen Ekrem Bora'nın cenazesi başında torunu Ekrem Kayıhan bekledi. Kayıhan, dedesinin ceketi ve pantalonunu giyerek son görevini yerine getirdi. Bu arada Bora'nın tabutuna kırmızı karanfiller ve gönül verdiği Fenerbahçe'nin bayrağı konuldu. Tabutun yanına eşi ve torunları ile kızlarının çiçekleri de konuldu.

İşte, dostlarından Bora'ya veda sözleri.

Hülya Koçyiğit: Seni seven ailen dostların sana veda etmeye geldik. Bizler seni sıcak dostluğunla, Türk Sineması eserleriyle hatırlayacak. Hoşçakal Ekrem.

Ali Sunal: Ekrem Abi, babamında benim de ustamızdı. Bir aile büyüğümüzdü. Mekanı cennet olsun. Onu her zaman kalbimizde yaşatacağız

Songül Öden: Ekrem Abi, bize çok güzel şeyler bıraktı. Yaş alan küçük bir çocuktu. Bugün iyi bir şeyler yapabiliyorsak bunda Ekrem Abi'nin payı vardır.

Türkan Şoray: Bu öyle bir acı ki. Çok değerli bir dostumu ve yol arkadaşımı kaybettim. Her zaman kalbimde yaşayacak.

Fatma Girik: Bak bütün dostların burada. Sen çok iyi bir dost, çok iyi bir oyuncuydun.

Yılmaz Atadeniz: Nur içinde yatsın. Onun o canlandırdığı karakterler gözümün önünden gitmiyor.

Sefa Önal: 4-5 gün önce hastaneden arayıp sesini duydum. Kulağımda o ses kalacak. Mert, yiğit ve dürüstbir adamdı. Çok iyi bir aile babasıydı. Türk Sineması'nın altın çağını başlatanlardandı.

Demet Akbağ: Keşke bir projede birlikte yer alabilseydim. Küçükken ona aşıktım. Esas kızla o evlensin isterdim.

Kerem Alışık: Ekrem Abi, Türk Sineması'na çok şey bıraktı. Ekrem Abi, bize aynı zamanda nasıl iyi bir aile olunacağını gösterdi.

Fikret Hakan: Ben Ekrem'de hem nasıl iyi bir insan hem nasıl çok iyi bir oyuncu olabileceğini gördüm.

Kıvanç Tatlıtuğ: Bütün Türkiye'nin başı sağolsun. Bir gün okulda basketbol oynarken Ekrem Abi'nin torununu okula götürdüğünü gördüm. Bugün burada bu kadar jenarasyonu burada toplamış olmak büyük bir başarıdır. Oğlu gibi severdi beni. Hayatımda böyle karizmatik bir adam görmedim.

Selda Alkor: Sevgili Ekrem, gönlü kocaman bir adamdı. Öbür dünyada buluşacağız.

Süleyman Turan: İçindeki çocuğu hep canlı tuttu. Ekrem, sanki yakınındakileri rahatlatma misyonunu üstlenmişti. İnanılmaz bir figürdü.

İzzet Günay: Saçlarımız beyazlayınca bizi birbirimizle karıştırırlardı. Bana sokakta 'Ekrem' dedikleri zaman hoşuma giderdi. Belki hepimizden daha çok iyi aile babasıydı. Onu asla unutmayacağız. Şakacı bir insandı. 1 Nisan'da öyle bir şaka yapti ki..

Yasemin Uygurmen: Çocukken sokağa çıktığımız zaman dayak yiyeceğimizden korkardık. Biraz büyüdüğümde anladım ki babam kötü karakterleri oynayan çok iyi bir insanmış. İy ki onun kızıyım.

BORA'NIN İLGİNÇ VASİYETİ

Hayatını kaybeden Ekrem Bora'nın ilginç bir vasiyeti ortaya çıktı. Daha önce ailesine , öldükten sonra morgda bekletilmek istemediğini belirten ünlü oyuncunun vasiyeti yerine getirildi. Bora'nın cenazesi son yolculuğuna uğurlanacağı zamana kadar Kadıköy Belediyesi'nde bekletildi.