Zülfü Livaneli'nin 40. Sanat Yılını Özel Muhteşem Bir Konser

Büyükçekmece Belediyesi’nin 5-16 yaş arası gençlerden oluşan “Büyükçekmece Belediyesi Çocuk Korosu”, Zülfü Livaneli’nin sanat hayatının 40. yılına özel olarak hazırladığı konser ile konuklara unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı.

Orhan Şallıel tarafından oluşturulan senfoni orkestrası eşliğinde gerçekleşen konserde Zülfü Livaneli 'nin birbirinden özel şarkıları ve besteleri seslendirildi. Toplamda 90 kişiden oluşan “Büyükçekmece Belediyesi Çocuk Korusu”, konser boyunca konuklar tarafından ayakta alkışlandı. Büyükçekmece Belediyesi Çocuk Korusunu ve Zülfü Livaneli 'yi sanat dünyasının önde gelen isimlerinden İnci Çayırlı, Defne Yalnız, Müjdat Gezen ve Ercan Bostancıoğlu yalnız bırakmadı.

ŞARKILARIMI ÇOCUKLARDAN DİNLERKEN DUYGULANDIM

Zülfü Livaneli, “Büyükçekmece Belediyesi Çocuk Korusu”nun konser verdiği geceyle ilgili “Koltuğumda otururken kendi şarkılarımı ve bestelerimi çocuklardan dinlemek beni çok duygulandırdı. Özellikle şarkıları yazdığım seneler gözümde canlandı. Böylesine bir gece yaşattığınız için çok mutluyum. Küçük yaşta olmalarına rağmen benimle aynı duygularla söylüyor olmaları gurur vericiydi. Böylesine bir geceyi bana yaşattığınız için çok teşekkür ederim.” sözleriyle dile getirdi.

İYİ Kİ ZÜLFÜ LİVANELİ TÜRKİYE 'DEN ÇIKMIŞ

Zülfü Livaneli 'ye destek olmak amacıyla geceye katılanlar arasında yer alan Müjdat Gezen, “Türkiye 'de uluslar arası tanınan az sayıda sanatçılarımız var. Onlardan biri ise Zülfü Livaneli 'dir. Onun şarkılarıyla bütünleştik, duygularını hissettik ve gururlandık. Dünyada birçok başarıya imza atmış ve dünyada kendini kanıtlamış bir sanatçı. İyi ki Zülfü Livaneli Türkiye 'den çıkmış. Onunla gurur duyuyoruz” dedi. Ayrıca son zamanlarda aldığı onur ödülleriyle de ilgili açıklamada da bulunan Gezen, bu tarz ödüller yaşarken verilmeli, yaşlanırken değil” diyerek dikkatleri üzerine çekti.

SANAT VE SANATÇIYA TAM DESTEK

Büyükçekmece Belediyesi Başkanı Hasan Akgün ise geceyle ilgili “Bize göre gelişmişliğin en büyük ölçütlerinden biri kültür ve sanattır. Bu anlayışla, kültürümüze, sanata ve sanatçıya bugüne kadar her fırsatta destek olmaya çalışıyoruz. Büyük üstat Zülfü Livaneli 'nin 40. sanat yılını muhteşem bir konser ile kutladık. Özellikle bu geceyi anlamlı kılan çocukları canı gönülden kutluyorum” sözlerini dile getirdi.

Zülfü Livaneli'nin 40. Sanat Yılını Özel Muhteşem Bir Konser