Mutfakta Bir Güzel İtalyan

Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak filmiyle Türkiye’de adını duyuran, yapımcılığını Süreç Film’in üstlendiği, atv ekranlarında yayınlanan Uçurum dizisi ile herkesin beğenisin kazanan İtalyan oyuncu Lavinia Longhi’de artık bizden birisi oldu.

Uçurum dizisinin çekimleri için altı aydır Türkiye 'de bulunan, aldığı derslerle Türkçesini de ilerleten Lavinia Longhi, vaktinin büyük bir kısmını kendisi için küçük bir dünya kurduğu otel odasında geçiriyor. Vakit buldukça kendi yemeklerini odasının mutfağında yapan güzel oyuncu artık Türk yemekleri de yapmaya başladığını söylüyor.

En sevdiği ve en güzel yaptığı yemeğin Sebze Çorbası olduğunu belirten Longhi “İtalya 'da uzun zamandır yalnız yaşadığım için yemeklerimi kendim yapıyorum o yüzden lezzetli yemekler yaptığımı söyleyebilirim. Burada bize Türkçe dersleri veren aynı zamanda İtalyan da olan Daniela 'dan sebze çorbası yapmayı öğrendim. Et yemeklerinden çok sebze ve meyve yemeyi tercih ediyorum çünkü formumu korumak zorundayım. İtalya 'da spor yapıyordum ama burada çok fazla vaktim olmuyor o yüzden yediklerime dikkat etmek zorundayım” diyor.

İtalyan yemekleri arasında ise en iyi Rizotto 'yu yaptığını söyleyen Lavinia “zaman buldukça odamda yemek yapmak beni dinlendiriyor ve rahatlatıyor. Markete gidiyorum ve alışverişimi kendim yapıyorum. Sebze ve meyve konusunda hiç sıkıntı çekmiyorum çünkü Türkiye 'de çok fazla çeşit var. İtalya 'da bu kadar çok sebze yok. Türk yemeklerini de çok seviyorum ama simit ve ayran beraber çok güzel oluyor” açıklamasını yapıyor.

Çekimlerden fırsat buldukça zamanının büyük bir kısmını odasında dinlenerek ve kitap okuyarak geçirdiğini sözlerine ekleyen Longhi “sete gitmediğim zamanlarda odamda genelde ya senaryo çalışarak ya da kitap okuyarak vakit geçiriyorum. Bir de internet üzerinden ailemle ve arkadaşlarımla konuşuyorum. Şimdiye kadar soğuk havalar nedeni ile fazla keyfini çıkaramasam da havaların ısınmasıyla birlikte daha fazla zaman geçirmeye başladığım odamın terasından İstanbul 'u izlemeyi de çok seviyorum” diyor.