Türk Sanat Müziğnin Yeni Sesi Ema Tunç

'Yarım Sevdam'' adlı albünü piyasaya süren Sema Tunç, yorumu ve sesiyle Sibel Can ile Ebru Gündeş'in tahtına aday olduğunu açıkladı. Küçük yaşından beri musikiyle iç içe olan, değerli hocalardan dersler alan Sema Tunç, aynı zamanda Anadolu yakasında bir devlet lisesinde kimya öğretmenliği yapıyor

Ankara ve İstanbul'da elit mekanlarda proğramlar apan Sema Tunç, çok akında İstanbul'un ünlü bir mekanında sahne almak için sabırsızlandığını ve haber beklediğini belirterek yaptığı çalışmaları şöyle anlattı:

''15 Nisan 1981 'de Baharla birlikte doğa uyanırken Güzel ve şirin ilimiz Manisa'da Musikişinas'' bir ailenin ilk çocuğu olarak dünyaya geldim. Türk müziğini gönülden seven ve dinleyen babamın teşvikiyle sanatla tanıştım.

İlk- orta ve lise tahsilimi Manisa'da, üniversite tahsilimi Balıkesir'de Necatibey Eğitim Fakültesi Kimya Öğretmenliği bölümünde yaptım. Tük musikisiyle ciddi anlamda tanışmam üniversite yıllarımda oldu. Üniversiteler arası ses yarışmasında derece aldıktan sonra ciddi bir müzik eğitimi almaya karar verdim. Balıkesir Halk Eğitim Merkezi, Türk Müziği Korosunda Klasik Türk Müziği üzerine değerli hocam sayın Sıtkı Sahil'den nota, nazariyat ve repertuar eğitimi aldım. Artık öğretmenlik mesleğimin yanında hayatımın en büyük tutkusu Ses sanatçılığı da başlamıştı. Öğretmen olarak mesleğime devam ederken Ankara'da profesyonel olarak elit mekanlarda sahne aldım. Bir taraftanda Türk Müziğine olan tutkumu profesyonel bir çalışmayla taçlandırmak istedim ve İstanbul'a geldim.

Uzun ve meşakatli çalışmalar sonunda İlk çalışmam olan YARIM SEVDAM'I, Anadolu Müzik Yapım& Cem YILMAZ'ın büyük katkılarıyla heyecan ve sevinçle müzikseverlerin beğenisine sundum..Ayrıca TRT 'de, Kanaltürk 'te, Flash Tv 'de ve birçok yerel kanalda canlı yayına konuk oldum Radyo Alaturka program yapımcısı Sayın Seçil Süslü hanım efendinin canlı yayınına konuk oldum ve çok büyük desteğini gördüm. Amacım örnek bir duruş sergileyerek başarılı ve iz bırakacak çalışmalara imza atmaktır.''