Cüneyit Arkın Tişört Tanıttı

Koton, 2012 İlkbahar-Yaz Erkek koleksiyonunda yer alan “Bir Yeşilçam Efsanesi Cüneyt Arkın” tişörtlerini gururla sunar: “Bir Yeşilçam Efsanesi Cüneyt Arkın” tişörtleri, dün Cüneyt Arkın’ın da katılımlarıyla Koton Merkez binasında tanıtıldı.

Gözüpek ve korkusuz Cüneyt Arkın 'ın mert ama her zaman tatlı-sert kahramanlıklarını tişörtlere taşıyan Koton 'un bu özel koleksiyonu, sanatçının hem mizahi hem de karizmatik yönünü ortaya çıkarıyor. “Dünyayı Kurtaran Adam”, “Savulun Battal Gazi Geliyor”, “Battal Gazi Destanı” filmlerinden kareler ve repliklerin, modern esprilerle ve eğlenceli bir dille yorumlandığı koleksiyonda, döneminin neşe kaynağı olan her kelimenin başına konulan meşhur “N” harfi de unutulmadı.

Filmlerindeki karakterlerin giydiği kıyafetler, saç kesimleri, tavırları, ikonlaşarak dönemin erkeklerine ilham kaynağı olan Cüneyt Arkın 'ın “N 'ayır, N 'olamaz” replikleri, Yeşilçam aşklarının da simgesi oldu. Ölümsüz karakterlerden Dünyayı Kurtaran Adam, Peribacaları 'ndaki antremanlarında ellerini kayaya vurarak güçlendirdiği sahnelerle hafızamızda yer bulurken; Battalgazi, Bizans zindanlarındaki zorlu işkencelere karşı koyarak düşmanın hakkından gelen yiğitliğiyle hatırlanıyor. Bu kahramanları taklit eden dünün çocukları, bugün Koton 'un hazırladığı Cüneyt Arkın koleksiyonuyla, Yeşilçam 'ın saflığını ve güzelliğini hatırlayacak.

Yeşilçam 'ın efsanevi oyuncusu Cüneyt Arkın ve Koton Yönetim Kurulu Eşbaşkanı Gülden Yılmaz 'ın katılımlarıyla gerçekleşen tanıtımda Gülden Yılmaz “Dünyada ünlü sinema yıldızlarının ilham verdiği birçok koleksiyon var. Bu işbirlikleri bizi de cesaretlendirdi ama Koton 'da birlikte çalışacağımız starın her zaman bizden olmasını tercih ettik. İlk Türkan Şoray ile başladık. Türkan Şoray Türk sineması için gerçekten fazlasıyla ikonik bir star ve biz de ona adanan koleksiyonumuzda kendisiyle büyük keyif alarak çalıştık.

Bu tişörtler Koton müdavimleri için de hoş bir sürpriz oldu. Geçtiğimiz yıl, Türkan Şoray koleksiyonu sadece kadınlara yönelik olduğu için, erkek müdavimlerimizin sitemleriyle karşılaşmıştık. Bu sezon onlar için de bir şey yapmak istedik ve bu arayışta Türkan Şoray kadar ikonik bir isim, onun kadar hayranlık duyduğumuz Cüneyt Arkın, ilk aklımıza gelen isim oldu” şeklinde konuştu. Cüneyt Arkın ise “Halk benimle ilgili bir şeyler bekliyordu. Koton markasından teklif geldiğinde marka bana güven verdi. Koleksiyonda yer alan her bir tişörtün bendeki hatırası bambaşka. Hepsi üzerinde titizlikle çalışılarak ortaya çıktı. Ben koleksiyonun erkekler kadar, kadınlardan da ilgi göreceğine inanıyorum” dedi.