Osmanlı Filmi İçin İki Dünya Yıldızına Teklif

19. yüzyılda İrlanda’da yaşanan kıtlık nedeniyle Osmanlı’nın bu ülkeye yardım elini uzatmasını işleyen ”Famine” adlı filmin Türk yapımcıları Leonardo DiCaprio ve Colin Farrell’a teklif götürdü. İkili projeye olumlu bakıyormuş...

İrlanda 'da 1845 yılında yaşanan büyük kıtlık sonrası Sultan Abdülmecid 'in bu ülkeye yardım elini uzatmasını konu alan ”Famine” isimli filmin Türk yapımcıları, proje için iki ünlü Hollywood aktörü Leonardo DiCaprio ile Colin Farrell 'a teklif götürdü. Çekimlerinin İrlanda 'nın liman kasabası Drogheda ile Türkiye 'de yapılması düşünülürken, filmde İrlandalı tanınmış yönetmen Mark Mahon 'ın kamera arkasına geçmesi için görüşmeler devam ediyor.

1845 yılında Amerika kıtasından bulaşan bir tür zehirli mantarın İrlanda 'da o dönemde baş besin kaynağı İrlanda patatesini büyük oranda zayi etmesi nedeniyle 6 yıl süreyle yaşanan kıtlığın hikayesini işleyen film, Türkiye ve İrlanda 'da çekilecek. Film için Leonardo DiCaprio ve Colin Farrell 'ın aralarında bulunduğu bazı Hollywood oyuncularına da teklif götürülürken, çekimlerin bir kısmının da İrlanda 'nın doğu kıyısında bulunan sahil kasabası Drogheda 'da yapılması planlanıyor. Türk denizci Fatih ile İrlandalı Mary 'nin aşk öyküsü eşliğinde İrlanda 'daki kıtlık yıllarının işleneceği filmde olaylar şöyle gelişiyor:“İrlandalı Mary 'nin yaşamdaki tek arzusu sevilmek ve anlaşılmaktır. Ancak sadece kendi isteklerini dinleyen ve buna engel olacak her şeyi ezip yok eden James ile yolu kesişir. İrlanda kıtlığı başladığı zaman her şey bir anda değişir. Bu yıkıcı sorunu duyan Osmanlı İmparatoru Sultan Abdülmecid, krizin aşılması için İrlanda 'ya bir heyet gönderir. Mary, bu ziyarette denizci Fatih ile tanışır ve gerçek aşkı bulur.”

Titanik 'ten daha ilginç

“Famine” filminin senaristi ve proje müdürü Ömer Sarıkaya, İrlandalı yönetmen Mark Mahon 'ın hikayeye büyük ilgi gösterdiğini belirterek, “Mahon, projenin 'Titanic ' filminin öyküsünden daha ilginç bulduğunu söyledi” dedi.

Yönetmen Mahon 'ın projede rol almasını düşündükleri Leonardo DiCaprio ve Colin Farrell ile bağlantıya geçtiğini ve yönetmenin oyuncuların projeye sıcak baktıklarını aktardığını dile getiren Ömer Sarıkaya, “Filmdeki Fatih karakteri için DiCaprio 'yu, Patrik karakteri için ise İrlanda asıllı bir oyuncu olan Colin Farrell 'ı düşünüyoruz. Kendileri projeye olumlu bakıyor. Ancak henüz sözleşme imzalanmadı” dedi.

Filmdeki oyuncuların yarısının Türk, yarısının yabancı olmasını planladıklarını belirten Sarıkaya, şöyle devam etti: “Sultan Abdülmecid rolünü Kenan İmirzalıoğlu 'nun canlandırmasını arzu ediyoruz. Ayrıca bu film, Türk-İrlanda ortak yapımı olacaktır. Denizci Fatih 'in büyük aşkı Mary rolünü ise İrlandalı oyuncu Saoirse Ronan 'ın canlandırması düşünülüyor.”Sarıkaya, projenin detaylandırılmasının ve kadrosunun tamamlanmasının ardından ağustos ayında çekimlere başlanmasını hedeflediklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Bu haber AA API servisleriyle otomatik olarak yayınlanmıştır. Bu habere herhangi bir editöryal müdahale yapılmamıştır.