Ahmet Şafak Beyaz Gazete'ye Konuştu

Özgün müziğin sevilen sanatçısı Ahmet Şafak Hafta içi her gün Beyaz TV ekranlarında gündem yaradan usta gazeteci Tayyar Işıksaçan’ın sorularını yanıtladı.

Ahmet Kaya ' MGD gecesinde yaptığı açıklamalardan sonra dinlemedim. Ben daha çok araştırmacı ve Türk halkına yön veren sanatçıları dinlerdim. Benim tarzım başkalarına hiç benzemedi. Keza zaten yaptığım 9 albüm 6 kitap ile bunları perçinledim. Ve hala Türkiye 'nin en çok konser yapan sanatçısıyım. Beni sağcısı da solcusu da dinliyor.

İşte Ahmet Şafak ayrıcalığı bu olmalı. Şöhret sanatı öldürdü cinayeti de ben gördüm demem sanat dünyasında yaşanan saygısızlıklar ve sanatçıların duyarsız tavırlarından olmalı sanatçı milletin ümidi olmalı bizim sanatçılar kendine bili örnek olamıyor. Bundan dolayı onların dünyası ile benim dünyam ayrı. Ülkemi kültür ve sanat alanında dünyanın her yerinde iyi temsil ettiğime inanıyorum. Ne kadar okursan oku yada ne yaparsan yap hala öğreneceğin çok şey var derler. Türkiye 'de hangi alışveriş merkezine gidersen git oralarda hep yabancı müzikler çalar bu gizli bir el ile bize sunulan müzik, Oysa ne kadar güzel şarkılarımız ve türkülerimiz var biz neden onları dinlemiyoruz. Bunu hala anlamıyorum “ diye konuştu