Fatih’in Kartalları” Dünya 3.si Oldu

Dahi çocuk Mertcan Kalemdar ve İstanbul Büyükçekmece Lisesi Robot takımı; First Robotics Competition, “Fatih’in kartalları” adıyla Boston Agganis arenada yapılan yarışmada Rookie kategorisinde dünya 3. Oldu.

Amerikanın Boston şehrinde Agganis arenada 22-24 Mart 2012 tarihleri arasında gerçekleşen, “First Robotics Competition”, adlı yarışmada Türkiye 'yi İstanbul Büyükçekmece Lisesi Robot takımı temsil etti. Yarışmaya 14 kişilik ekiple katılan Büyükçekmece Lisesi takımının kaptanlığını Oğuzhan Karayün ve Cem Alkan yaptı. Başkan bamanında kabul etigi Fatih'in aslanları arasında yer alan ülkemizin dahi çocuğu Mertcan Kalemdar Büyük ilgi gördü başkan Obama Mertcan'a 50 bin lira degerinde bir kol sati hediye ederken dahi çocugu Nasa'da misafir etti. Amerikalı bilim adamları Mertcan Kalemdar'ın yaptıgı Robot hakkında bilgi aldılar ve NASA'da kal teklifinde bulundular. Sabah saatlerinde Atatürk havaalanında bir gurb vatandaş tarafından karşılanan Mertcan omuzlara alınarak tebrik edildi

yarışmaya Okul müdürü Fahri Günay kafile başkanı, Nezir Karayün Basın koordinasyonu, okul aile birliği başkanı Levent Ertop, Kumburgaz Turizm meslek lisesi müdürü Kenan İlhan, İngilizce öğretmeni Binnur Akdeniz yönetici olarak, Yaren Karahasanoğlu, Eda Taşlıçukur, Can Fatih Güleç, Burak Can İpekçi, Oktay Keşan, Mert Can Kalemdar öğrenci olarak katılırken, Amerikada yaşayan Ramazan Marmara ise takıma rehberlik etti.

Fahri Günay; “Ülkemizi En İyi Şekilde Temsil Ettik”

Büyükçekmece Lisesi Müdürü Fahri Günay “Ülkemizi Amerika 'da en iyi bir şekilde temsil etmenin gururunu yaşadık. Türk bayrağını Agganis Arena 'da göndere çektirip, İstiklal Marşımızı okumanın onur ve heyecanı muhteşemdi. First Robotics Competition çok önemli bir organizasyon. Böylesine önemli bir organizasyona katılmak cesaret ve bilgi isterdi, bizim öğrencilerimiz bu medeni cesareti gösterdi ve yarışmaya katıldık. Takımımız Türkiye 'de yaptığı çalışmaların karşılığını Boston 'da almış oldu. First Robotics Competition yarışmasına yıllarca hazırlanan çok tecrübeli ve profesyonel takımlarla yarıştık. Bu yarışmadan amacımız öğrencilerimizin bilgi ve becerilerini teknolojiye yansıtmanın yanı sıra, Dünyanın en büyük üniversitelerini görmelerini sağlamak onlarda farkındalıklar meydana getirmekti.

“Amacımıza Ulaştığımıza İnanıyorum”

Günay; bu yarışmanın bize ve ülkemize çok katkı sağlayacağına inanıyorum diyerek, böylesine önemli bir organizasyona katılma cesaretini göstermenin bir başarı olduğuna değindi. Çocuklarımızın buradaki heyecanını görmek bizi mutlu etti. Amerika 'da yapılan bu yarışmada amacımıza ulaştığımıza inanıyorum. Bizleri destekleyerek buraya katılmamızı sağlayan tüm dostlarımıza, velilerimizin de özverisine ve bize güvenine teşekkür ediyorum.

Kenan İlhan: “Tebrik ederim”

Yar ışmanın organizasyonunda buluna İlhan: “Boston 'da düzenlenen uluslar arası First Robot yarışmasında Türkiye 'yi onurlu bir şekilde temsil edeni Büyükçekmece Lisesi müdürü Fahri Günay 'ı ve tüm öğrencileri bu büyük başarıdan dolayı tebrik ederim. “ dedi.

Oğuzhan Karayün: “Başaracağımıza İnandım”

Takımın kaptanlığını ve robotun genel çapta tüm organizasyonunu yapan Karayün: “ Türkiye 'de 3 yıldır bu yarışmalara katılarak ülkeme faydalı, genç bir nesil yetiştirmeye çalışıyorum. Bu bağlamda bu yıl Büyükçekmece Lisesi öğrencilerine, “ Bir robot nasıl yapılır?” sorusunu sordum ve kardeşlerime bir robotun nasıl yapıldığını, bu yılın konusu olan “basketbol oynayan robot” yaparak aşama aşama anlatarak ülkemin geleceği açısından teknolojik ve inovasyon gelişmeleri uygulamalı olarak gösterip ve Amerika 'da First Robotics Competition (FRC) Robot yarışlarında başarı sağlamaktan dolayı mutluluk duyuyorum.” dedi