Fazıl Say, Ercan Saatçi'ye Açtığı Davayı Kaybetti

Yaklaşık iki yıl süren dava sonuçlandı. Mahkeme Fazıl Say’ı haksız buldu. Fazıl Say , Ercan Saatçi ’ye açtığı 50.000-TL’lik tazminat davasını kaybetti

Fazıl Say, Fenerbahçe için 'Bir haftadır kendimi tutuyorum ama 37 yıldır Fenerbahçeliyim 3 bin nüfuslu İsviçre köy takımına elenme yavşaklığından utanıyorum” demiş ve Ercan Saatçi, Fazıl Say 'ın bu sözüne tepki göstermiş “Fazıl Say Fenerbahçeye Hakaret etmek hakkını nereden alıyor? Fazıl Say herkese herşeye yavşak demeyi bıraksın ” demişti.

Bunun üzerine Fazıl Say İstanbul 5.Asliye Hukuk Mahkemesi 'nde Ercan Saatçi 'ye karşı 50.000-TL 'lik tazminat davası açmıştı. Ercan Saatçi 'de Avukatı Aydın Kurban aracılığı ile mahkemeye sunduğu dilekçesinde özetle “Fazıl Say ın başkalarına hakaret etmeyi bir alışkanlık haline getirdiğini , başkalarına, işine gelmeyen herşeye yavşak diyerek hakaret eden Fazıl Say'ın kendisine yapılan en küçük bir eleştiriye bile tahammül edemeyerek soluğu mahkemede almasının iyi niyetli bir davranış olmadığını ” beyan etmişti.