25. Uluslararası Tüketici Zirvesi Kutlandı

25. Uluslararası Tüketici Zirvesi, Çırağan Sarayında düzenlenen bir etkinlik ile kutlandı.

2012 Tüketici Kalite ödülleri, iş ve sanat dünyasından birçok ünlü ismin katılımıyla görkemli bir törenle sahiplerini buldu. Tüketici kültürünün yaygınlaştırılması ve kalitenin yükseltilmesi adına, gecede başarılı isimler ödül aldı.

Orhan Gencebay, Sinan Akçıl, Hande Yener, Selami Şahin, Necati Şaşmaz gibi isimler ödüle layık görülürken, edebiyat dünyasından tek ödül Gonca Elmas Akay 'a geldi. Birçok iş adamı, TV programcısı ve ses sanatçısının yanında, edebiyat dünyasında adını “ Kara Fatma” isimli romanıyla duyuran Gonca Elmas Akay, yılın “En İyi Kitabı” ödülünü de Tüketici Zirvesinde gururla aldı.

“Kadın kahramanı en iyi şekilde ancak bir kadın yazabilirdi” diyen Akay ”Mezarının yeri bile bilinmeyen Kara Fatma 'nın (Fatma Seher) öldükten 57 yıl sonra hatırlanması ve romanlaştırdığım hayatıyla ödüle layık görülmesi benim için en büyük gurur kaynağıdır.

Geçen yılda Kahramanım Kara Fatma, STK 'dan Kültür Sanat ödülüne layık görülmüştü. İkinci gururumu da bu özel gecede, bu ödülle yaşadım” dedi. Yazar Akay, yazmaya başladığı yeni romanının da müjdesini verdi.