Müjdat Gezen'in büyük pişmanlığı

Müjdat Gezen Bursa'ya açtığı sanat merkezinden dolayı büyük pişmanlık duyduğunu itiraf etti.

Bursa'nın merkez Nilüfer İlçesi'nde geçen yıl hizmete açılan Müjdat Gezen Kültür Sanat ve Eğlence Merkezi binasının inşaatı için malzeme veren firmaya ödeme yapılmadığı için haciz başlatılmasıyla ilgili açıklama yapan Müjdat Gezen, 'Bursa Nilüfer'de okul açtığım için pişmanım. Alçıpan işlerini yapan Rafet Rızaoğlu, bizden aldığı parayı malzeme aldığı firmaya ödememiş 'dedi.

Müjdat Gezen tarafından yaptırılan ve geçen ;Aralık ayında faaliyete geçen Müjdat Gezen Kültür Sanat ve Eğlence Merkezi'nin inşaatı sırasında binanın yapımı için malzeme temin eden firma, 80 bin 22 liralık fatura borcunu ödemediğini öne sürdüğü ;Müjdat Gezen Tiyatroları Limited Şirketi'ne icra takibi başlatmıştı.

15. İcra Dairesi'nce başlatılan işlemlerin ardından harekete geçen inşaat firmasının avukatı Saygun Çelebi, 6 Aralık gününden bu yana ödenmeyen borcun faizi ve dosya masrafları ile birlikte 92 bin liraya yükseldiğini belirterek, haciz kararı aldırdı.

Haciz memurlarıyla Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'ndaki içinde 2 tiyatro salonu, kurs salonu, kafeterya ve işyerleri bulunan sanat ve eğlence merkezine gelen avukat Çelebi ve memurlar, burada görevli güvenlik görevilerinin kendilerine engel olması üzerine çağırılan iki polis eşliğinde haciz işlemlerine başlamıştı.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Müjdat Gezen, borçları olduğunu iddia eden Rafet Rızaoğlu'nun alçıpan işlerini yapıp karşılığında 80 bin TL aldığını söyledi. Rızaoğlu'nun alçıpan aldığı firmadan fatura getirdiğini ve faturayı işleme koyarak, elinden de 'Hiçbir alacağım yoktur' ibranamesini aldıklarını kaydeden Gezen, 'Bana röportajlarda 'Hiç pişmanlığınız oldu mu?' diye sorulur. Ben de 'Çok şükür yok' derim. Şimdi yine sorarlarsa yanıtım 'Var' olacak. Pişmanlığım Bursa Nilüfer'de okul açmak. Rafet Rızaoğlu, bizden aldığı parayı malzeme aldığı firmaya ödememiş. Firma sahibi Emin Çetin ile hiç bir iş yapmadık ismini ilk kez duyuyoruz. Fatura üzerindeki adres yanlış. Telefonlar ve cep telefonları cevap vermiyor. Firma avukatı Saygun Çelebi Bursa'daki avukatımla görüşüp pazarlık yaparak '45 bin verin haczi geri çekelim' demiş. Şimdi soruyorum adalet bu mu? Eğer buysa adaletin kimden yana çalışacağını görmek lazım 'dedi.

Müjdat Gezen Kültür, Sanat ve Eğlence Merkezi, 3 ay önce düzenlenen ;törenle açılmıştı. Açılışa CHP Antalya Milletvekili ve eski Genel Başkanı Deniz Baykal , CHP eski Bursa Milletvekili Onur Öymen Gazeteci ve Gezen'in yakın dostu ünlü gazeteci Uğur Dündar, sanatçılar Yıldız Kenter, Emel Sayın, Türkan Şoray, Fatma Girik, Perran Kutman, Zeki Alasya, Levent Kırca ve Eşref Kolçak gibi birçok ünlü sanatçı katılmıştı.

'PARA BİZDEN 2. KEZ TAHSİL EDİLMEK İSTENİYOR '

Sinema ve tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen'in Kasım 2011'de açılışını gerçekleştirdiği Müjdat Gezen Kültür Sanat ve Eğlence Merkezi'nin müdürü Can Bana, merkezdeki eşyalara haciz konulmasıyla ilgili, ''Bizden, sıva ve alçıpan için ödediğimiz para, ikinci kez tahsil edilmek isteniyor'' dedi.

Bana, düzenlediği basın toplantısında, kimseye borçlarının olmadığını belirtti.

Merkezin 4 milyon liraya mal olduğunu ifade eden Bana, haciz konulan koltukları göstererek, şöyle konuştu.

''Bu kadar parayı ödeyen Müjdat Gezen, 80 bin lirayı ödeyemeyecek mi? Konu bu değil. Biz boya sıva ve alçıpan işlerini yapan firmaya borcumuzu ödeyerek, ibraname imzaladık. Fakat bu firma, bize haciz işlemi yapan kişiye bu parayı ödememiş. İki firma arasındaki durumun mağduru ise biz olduk. Şimdi ise bizden, sıva ve alçıpan için ödediğimiz para, ikinci kez tahsil edilmek isteniyor.''