Ececan Gümeci, Kadına Şiddete Dur Diyecek

Alemin Kıralı Dizisinin Nihalesi “Kadına Şiddete Dur!” Diyecek…

Alemin Kıralı dizisinde canlandırdığı Nihale karakteri ile büyük beğeni toplayan başarılı oyuncu Ececan Gümeci 8 Mart Dünya Kadınlar Günü 'nde “Sıkıysa Topuklu Giy” sosyal sorumluluk projesi kapsamında İzmir Forum Bornova Alışveriş Merkezi 'nde düzenlenecek gösteriye “kadına şiddete dur!” demek için katılacak.

Kadının şiddet konusunun gündemde olduğu bir dönemde en çok şiddete maruz kalan ve Kubat tarafından sürekli itilip kakılan Nihale karakterine hayat veren Ececan Gümeci, “Sıkıysa Topuklu Giy” sosyal sorumluluk projesinde bir ayna olmayı hedeflediklerini belirterek “Birbirimizi anlamak istiyorsak ; birbirimizin penceresinden bir kendi penceremizden bir karşı tarafın penceresinden bakalım dünyaya. Anlamak, görmek, fark etmek ve empati kurmak için; bu proje kapsamında erkeklerimiz sembolik kırmızı topuklu ayakkabılar giyerek ya da ellerinde tutarak ; kadınlarımız ise kırmızı ve beyaz Türkiye kurdeleleri kafalarına takarak kadına karşı şiddete hayır diyecek” açıklamasını yaptı.

Kadına şiddetin toplumsal bir mesele, Türkiye 'nin meselesi olduğunu da sözlerine ekleyen Gümeci “Her gün cinayet haberleri aile içi şiddet çocukların gözlerinin önlerinde öldürülen eşler, bitmek bilmeyen çocuk istismarlığı cinsel sapkınlıklar ve en önemlisi ekonomik sebeplerden ötürü sevgisiz bir toplum olup çıldırmışız. Hiç kimsenin sesi soluğu çıkmıyor.

Sessiz çoğunluk bizim kadınlarımız. Erkeklerin yaptığı tüm işleri yapabilecek güce ve inanca sahip kadınlarımız. Yoksa tarihten bu yana nasıl her şeyi idare edip, çözüm bulup terazi gibi dengeleyebildiler. Bizler kadınlarımıza erkeklerimize kendimize sahip çıkamazsak ; Atalarımızı, soyumuzu, genlerimizi, gelenek ve göreneklerimizi ailemizi kısacası geçmişimize sahip çıkamazsak, geleceğimiz karanlık ve boşluktur. Nerde kaldı Nene hatun-larımız?

Her dönemde medeniyetlerin beşiği olmuş ülkemizde bu kadar medeniyetsiz doğa dışı kalmaya zorunda mıyız? Nasıl doğal felaketler artıyor , deprem olduğunda hiçbir çıkar gözetmeksizin insanımızın yardımına koşuyorsak tek bir nefes tek bir soluk oluyorsak kadınlarımız için de tek bir noktada buluşabiliriz” diyor.

30 Nisan-5 Mayıs Tarihleri arasında gerçekleştirilecek 'ENGELSİZ FİLM FESTİVALİ'ne de destek isteyen genç oyuncu “ Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan festivalde sinema perdesini bu kez engelli arkadaşlarımıza aralıyoruz. Görme engelli arkadaşlarımıza filmleri sesli bir biçimde betimliyor. İşitsel engelli olan arkadaşlarımıza da işaret dili yardımıyla sinemanın artık imkansız olmadığını belirtiyor asıl engelsizsiniz diyor ve hepimiz birbirimize göz kulak oluyoruz”.