İstanbul Fashion Week Açılış Günü Defilesi

İstanbul Fashion Week'in açılış gününde Elisabeth Jagger ve Jermain Jackson'ın da podyuma çıktıgı Atıl Kutoglu defilesi ayakta alkışlandı.

Atıl Kutoğlu Sonbahar-Kıs 2012/13 koleksiyonu, Brigitte Bardot'nun başrolünü oynadığı 1970'lerdeki 'Ve Tanrı Kadını Yarattı' filminden ilham alıyor. Atıl Kutoğlu ' nun hayranı olduğu Selçuklu mimarisi ve motiflerinin yansıtıldığı koleksiyon, bohem ama son derece şehirli, şık ve seksi.

Erkekler ise adeta birer Roger Vadim, son derece maskülen ve şıklar. İpek saten, kaşmir, kürk, deri ve yünlülerin kullanıldığı koleksiyonda modern ve çarpıcı çizgiler, sade bir lüksle buluşuyor. Toplam 70 parçalık koleksiyonda 50 parça kadın, 20 parça erkek tasarımı bulunuyor. Defilede, Micheal Jackson ' ın kardeşi Jermain Jackson ve Mike Jagger ' ın kızı Elisabeth Jagger gibi dünyaca ünlü isimlerin yanı sıra Merve Büyüksaraç, Elif Ece Uzun gibi Türk mankenler de yer aldı.

IFW ' nin açılış günü olan 8 Şubat Çarşamba gecesi saat 20:00 ' de Jermain Jackson ve Elisabeth Jagger ' in katılımıyla gerçekleştirilen defile sonunda Atıl Kutoğlu “ITKIB ve Deri Tanıtım Gurubu'nun destekleriyle düzenlenen IFW'ye inanıyorum ve severek katılıyorum. Bu yüzden 'flagship' mağazamın da bulunduğu İstanbul ' u bir moda merkezi yapabilmek için son birkaç sezondur koleksiyonumu dünyaya buradan tanıtıyorum. Sadece benim defilem için 40 kişilik bir yabancı basın ordusu geliyor.” diye konuştu.

Elif Gönlüm, Gül Gölge, Ahu – Süleyman Orakçıoğlu, Ayşe Kucuroğlu, Meltem Cumbul, Eda Taşpınar, Indhira Taşpınar, Hakan Akkaya, Ali Ağaoğlu ve kızı Sena Ağaoğlu, Turgut Toplusoy, Hikmet Tanrıverdi, Burak Özçivit, Ceylan Çapa, Buket Taşdelen, Wilma Elles, Heves Ekinci, Merve Gürsel, Swiss Otel Genel Müdürü Gerhard Struger gibi magazin ve cemiyet hayatının tanınmış simalarının yanı sıra dünyaca ünlü Prenses Camilla von Habsburg, Prenses Zeynep Osman ile Prenses Nilüfer Sultan ' da defileyi ilgiyle izlediler. Ardından Swiss Otel ' de gerçekleşen partide geç saatlere kadar eğlendiler.