Aydilge'den Zamansız Bir Cover

Sezen Aksu 'nun kült şarkısı "SORMA", yeni neslin en kendine has müzisyenlerinden AYDİLGE 'nin yorumuyla yeniden hayat buluyor.

  Şimdiye kadar hep kendi söz ve besteleriyle dinlemeye alıştığımız Aydilge'nin ilk cover'ı 'Sorma ', digital single olarak, Dokuzsekiz Müzik etiketiyle dinleyiciyle buluşuyor. Aydilge, rock müziğini Doğu tınılarıyla yumuşatan tarzıyla, 'Sorma 'ya yenilikçi bir lezzet katıyor ve 7'den 70'e farklı nesillere hitap edecek zamansız bir sound'a imza atıyor.

Kayıt ve mixi Alen Konakoğlu, düzenlemesi Atakan Ilgazdağ ve Alen Konakoğlu imzası taşıyan 'Sorma 'nın mastering'i Capitol Records'un Grammy ödüllü Türk ses mühendisi Evren Göknar'a ait.

Yazdığı romanları, akademik kariyeri ve sosyal sorumluluk projeleriyle müzik dünyamızın en özgün renklerinden biri olan Aydilge, 'Sorma 'parçasını ezber bozan yorumuyla baştan yaratıyor. Aşkını söyleyemeyen, acısını kendi içinde yaşayan aşıkların sesi oluyor.

Klipte Özel bir Projeksiyon Sistemi Kullanıldı
'Sorma 'şarkısının klibi Gökhan Palas yönetmenliğinde, Profabrika tarafından çekildi. Çekimleri iki gün süren klipte Aydilge, bedeni yok olsa da ruhu aşkında takılı kalan bir kadını canlandırıyor. Ormanda çekilen görüntülerin, özel bir projeksiyon sistemiyle duvara yansıtıldığı klipte yenilikçi bir görsel tekniğe imza atılıyor.