Vehbi Koç Ödülü Hocaların Hocasına

Türkiye’nin ilk özel vakfı olarak 43 yıl önce kurulan Vehbi Koç Vakfı’nın, kültür, eğitim ve sağlık alanlarında verdiği ‘Vehbi Koç Ödülü’ne, bu yıl eğitim alanında Prof. Dr. Nermin Abadan Unat layık görüldü.

Prof. Dr.Nermin Abadan Unat, Koç Vakfı 'nın eğitime verdiği önemin kendi hayat felsefesiyle bire bir uyuştuğunu söyledi.

Siyaset bilimi alanında yüzlerce öğrenci ve akademisyen yetiştiren, 'Kadın've 'Uluslararası Göç'konularında öncü ve örnek çalışmalarıylae başarılı bir eğitimci ve 'Hocaların Hocası'olarak değerlendirilen Unat, “Bu ödüle layık görülmekten ötürü gururluyum. Vehbi Koç Vakfı 'nın eğitime verdiği önem benim hayat felsefemle bire bir uyuyor” dedi.

100 bin dolar ödül aldıKoç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, düzenlenen törende yaptığı konuşmada Vehbi Koç Ödülü 'nün bu yıl eğitim alanında verilmesinin son derece önemli olduğuna dikkat çekti.

Koç, “Yeni küresel ekonominin gerektirdiği beceri ve donanımın genç nüfusumuza kazandırılmasının yolu eğitim ve öğretimden geçmektedir” şeklinde konuştu.
İş, sanat ve cemiyet hayatının tanınmış simalarının katıldığı gecede Unat, Türkiye 'de verilen en büyük para ödülü 100 bin doları da almaya hak kazandı.