Senaryomu Okuyunca Haklıyı Haksızı Görecekler

Ata Demirer’in, Berlin Kaplanı filmi için senaryosunun çalındığını iddia eden Ferdi Tayfur canlı yayında ateş püskürdü. Tayfur, "Bilirkişi senaryomu okuyup karar verecek o zaman haklıyı görecekler" dedi.

Daha önce Yüksel Aytuğ 'un programında Ata Demirer ile birlikte konuk olduklarını ve orada senaryoyu anlattığını ve Demirer'in senaryoyu istediğini açıklayan Tayfur'un görüntüleri yayınlandı.

18 Kasım 2009 'da Kanaltürk ekranlarında yayınlanan Yüksel Aytuğ 'un sunduğu Medyatik programında Ata Demirer ile birlikte konuk olduğunda Tayfur, Demirer 'e teklifte bulunduğunu da söylüyor. Demirer 'in ise, 'Senaryoya bir bakalım 'dediği görülüyor. Tayfur Ata Demirer 'in yanında senaryosunu, tek tek karakterleri de anlattıyor.

Kanaltürk ekranlarında yayınlanan 2. Sayfa programı Tayfur'un senaryosunu ayrıntılı bir şekilde anlattığı o programı ekranlara taşıdı. Programa konuk olan Ferdi Tayfur canlı yayında Demirer'e ateş püskürdü.

Ata Demirer 'in bir boksör filmi çekeceğini duyduğunda şüphelendiğini belirten Ferdi Tayfur, 'Ama Beklemedim. Ata Demirer gibi stand-up 'lar yapan genç bir insanın böyle şeye tenezzül edeceğini beklemiyordum. Filmi seyrettiğimde şok oldum. Benim amcamla yaşadığım hikâyeden yola çıkıp yazdığım ve 3 yıl önce kendisine okuması için gönderdiğim 'Lambalı Saz' senaryomu çalmış. Sağlık sorunlarım öncesi Fuat Güner'in programının arasında filmde oynamasını teklif etmiştim. Ata sonra bana dönüş yapmadı. Berlin Kaplanı filmine uyarlamış. Senaryoda 'Boks maçını Orhan Ayhan anlatacak' diye not düşmüştüm. Onu bile kullanmış. İsteseydi senaryoyu Ata 'ya verirdim, beni arasaydı bu filmin devamını da çektirirdim. Bu film yüzünden sağlığımdan oldum ' açıklamalarında bulundu.

'SENARYOMUN NOTER TESCİLİNİ YAPTIRDIM '

Bu yaşananlara çok üzüldüğünü ifade eden Tayfur, 'Ben hayatım boyunca kimseyle polemiğe girmedim. Benim noter tastikli senaryomu çalmış. Bütün binayı çalmış, sadece kapıyı, pencereyi değiştirmiş” diye konuştu.

Hasta olan Tayfur, “Şu yüzümle insanların karşısına çıkmak zorunda kalıyorum. Temiz bir gelecek için açık yürekli olalım 'ifadesini kullandı.

'ARABESKÇİ OLDUĞUM İÇİN ADIMI LAYIK GÖRMEDİ '


'Ben arabeskçi olduğum için o senaryonun altına benim adımı layık görmedi 'diyen Ferdi Tayfur, 'İnsanlar senaryoyu okuyunca bu senaryo Ferdi Tayfur 'un diyecek. Benim paraya ihtiyacım yok. Ben bana yapılan yanlışlığın peşindeyim. Bu yalancılığı, sahtekarlığı yapmasınlar 'şeklinde konuştu.

'Bilirkişi senaryomu okuyup karar verecek, o zaman haklıyı görecekler'diye konuşan Tayfur şunları söyledi:

'Senaryomu Sinan Çetin 'bile gönderdim. Benim mücadelem kendim için değil, beden sonraki kuşakların emeklerine saygı için yapıyorum. Ata çıkacak özür dileyecek. Ama bu saatten sonra Ata benden özür dilemez. Ata Demirer ile bir yerde karşılaşsam onun yüzüne bile bakmam. En azında senaryonun altına Ata Demirer-Ferdi Tayfur yazabilirdi. Daha önceki filmleri daha çok iş yaptı o zaman niye çıkmadım, yüzümde böyle değildi. Ata beni susturamayacak.'

'BENİ MAHKEMEYE VERİN '


Ata Demirer ise Mesut Yar'ın sunduğu Burada Laf Çok'a programında her şeyi üzerine yemin etmiş, çocukluğunda çaldığı meyveler dışında kimsenin bir şeyini çalmadığını söylemişti. Demirer, 'Eğer bu açıklamalarım yeterli değilse, benim böyle bir suç işlediğim düşünülüyorsa lütfen beni mahkemeye verin. Ben mahkemeye verilmek istiyorum 'demişti.

Demirer 'in bu sözlerinin anımsatılması üzerine ise Tayfur, “ O laf kalabalığı yapıyor” dedi. BEYAZ GAZETE