Alinur Velidedeoğlu'ndan Çarpıcı Açıklamalar

CINE5 ekranlarında yayınlanan Ece Vahapoğlu’nun sunduğu “ Ece’nin Konukları” programına konuk olan Alinur Velidedeoğlu çarpıcı açıklamalar yaptı.

Türkiye'nin önde gelen reklamcılarından Alinur Velidedeoğlu; 'Asıl sanatçı besteyi yapandır; şarkıyı söyleyen değil. Çünkü sanat yoktan var etmektir. Sanat, olan bir şeyi icra etmek değildir. Müzik dışında resim sanatında da bu böyle.

Van Gogh, Picasso birer sanatçıdır. Fotoğrafı kopya eden ressamlar sanatçı değildir; onlar iyi birer ressamdır. Resim sanatçısı Burhan Doğançay'dır; olmayan bir şeyi yapmıştır... 'diyerek sözlerine devam etti.Son günlerde herkesin kendisini sanatçı olarak adlandırmasına karşı çıkan ünlü reklamcı Alinur Velidedeoğlu, İbrahim Tatlıses 'in bile kendine göre çok iyi bir şarkıcı olduğunu sanatçı olmadığını düşündüğünü söyledi.

İbrahim Tatlıses 'in Allah 'ın lütfu çok güzel bir sese sahip olduğunu söyleyen Velidedeoğlu, Tatlıses 'i çok yakından tanımasa da, beste ve söz yazanların eserlerini çok iyi yorumlayan bir şarkıcı olduğunu düşündüğünü söyledi.

Tatlıses 'in söz ve beste yapıp yapmadığını bilmediğini belirten ünlü reklamcı bu konuda açık kapı bıraktı ve “Eğer beste yapıyor, şarkı sözlerini de yazıyorsa o zaman helal olsun, şapkayı çıkarırım. Ama birisi yazmış, birisi bestelemişse, o da Allah vergisi sesiyle okuyorsa o zaman sadece şarkıcıdır ” dedi.

Türkiye 'de sanatçı olarak gördüğü isimleri sıralayan Alinur Velidedeoğlu, farklı tarzıyla öne çıkan Burhan Doğançay 'ı ve Fazıl Say 'ı örnek verdi. Fazıl Say 'ın dünya çapında bir sanatçı olduğunu belirten Velidedeoğlu, “Türkiye 'de klasik müziğe alışık değiliz diyerek bu konudaki düşüncelerini açıkladı.