Albümleri Satış Patlaması Yaşadı

ABD'li ünlü şarkıcı Whitney Houston'un ani ölümüyle albümlerinin satışı 60 kat arttı. Hayranları iki saat içinde 2.5 milyon tweet attı. Cumartesi günü yapılacak cenazesine yalnızca 300 kişi katılacak

Pop dünyasının kraliçesi olarak kabul edilen ABD'li ünlü şarkıcı Whitney Houston'ın ani ölümünün yankıları sürüyor. Hafta sonu Los Angeles kentinde kaldığı bir otel odasında ölü bulunan 49 yaşındaki Houston'ın cumartesi günü yapılacak cenaze töreninin 'özel ' olacağı açıklandı. Aldığı 415 ödülle ismini Guinness Rekorlar Kitabı'na yazdıran Houston'ın doğduğu kent Newark'daki cenaze törenine 300 özel davetlinin katılacağı açıklandı. Bunun üzerine günlerdir yas tutan Houston hayranları ise büyük bir üzüntü daha yaşadı. Houston'un cenazesi yerel saat ile 12.00'de(TSİ:19.00) küçükken şarkı söylediği New Hope Kilisesi'nden kaldırılacak. Popüler magazin sitesi TMZ'de yayınlanan bir haberde Houston'ın 15 yıl evli kaldığı eski eşi Bobby Brown'un cenaze törenine istenmediği belirtildi. Houston'ın yakınları Brown'ı, ünlü şarkıcıyı uyuşturucuya alıştırmakla suçluyor. Dün ortaya çıkan bir başka iddia da sanatçının ölü bulunduğu Los Angeles'taki Beverly Hilton Oteli'nin dördüncü katındaki odasının hemen başka müşterilere açıldığı oldu. 11 Şubat tarihinde otel odasındaki küvet içinde ölü bulunan siyahi şarkıcının ayrıca son günlerini de bir hayli dindar geçirdiği ileri sürüldü. Ölüm nedeni henüz açıklanmayan Houston'ın arkadaşları, 'Whitney Houston her ne kadar son günlerde aşırı alkol tüketse de bir hayli manevi duygular içindeydi. Sürekli İncil okuyor ve ilahiler söylüyordu. Hatta bir keresinde 'İsa'yı görmek istiyorum' demişti ' dedi. Onun ölmeden önce söylediği şarkıda 'Yes Jesus Love Me /Evet İsa Beni Seviyor ' ilahisi olmuştu. Öte yandan ani ölümünden sonra ise uzun süredir düşüşte olan müzik kariyeri adeta yeniden doğdu. Ünlü şarkıcının hayranları, ölümünden iki saat sonra Twitter'da Houston ile ilgili 2.5 milyon tweet girdi.
Yasını onun unutulmaz sesi ile tutmak isteyen sevenleri ayrıca, iTunes ve Amazon.com'dan efsane şarkıcının albümlerine hücum etti. Houston, bu iki sitede en çok satılanlar listesinde zirveye oturdu. ABD genelinde ise albüm satışları ise önceki haftalara göre 60 kat artarak 101 bine ulaştı.

KARİYERİ YENİDEN CANLANDI
Houston'ın 1992 yılında Kevin Costner ile başrolünü paylaştığı Bodyguard filminde seslendirdiği 'I Will Always Love You ' şarkısı da radyolarda en çok duyulan ve istenen parça oldu. İnternet sitelerinde 195 bin kere indirilen şarkı, online müzik servisi Spotify'de de sadece cumartesi ve pazar günlerinde 2.5 milyon kez dinlendi. Ancak tüm bu çıkışlara rağmen Houston'ın 2009 yılında yaşamını yitiren Michael Jackson'a yetişemeyeceği belirtiliyor. Jackson öldükten sonra şarkıları ve özel eşyalarından bir yıl içinde 170 milyon dolar gelir elde edilmişti.