"Beni mahkemeye verin rahatlayayım"

Ünlü komedyen Ata Demirer, Berlin Kaplanı filmi için senaryosunun çalındığını iddia eden Ferdi Tayfur'a canlı yayında cevap verdi. Demirer, hayatı boyunca kimsenin bir şeyini çalmadığını belirterek, "Madem böyle bir paranoyanız veya kaygınız veya saptamanız var beni mahkemeye verin bende rahatlayayım" dedi.

Ünlü komedyen Ata Demirer, CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan Mesut Yar'ın sunduğu Burada Laf Çok'a programına konuk oldu. Demirer, Berlin Kaplanı filmi için senaryosunun çalındığını iddia eden Ferdi Tayfur'a cevap verdi.

Bu konuya şakayla cevap vermek istemediğini ifade eden Demirer, ' Çünkü şakalar kırıcı algılanabilir. Aşırı şaşkın vaziyetteyim. Çünkü 5 Haziran ' da başladım senaryoya ve Ağustos ' ta bitirdim. Bozcaada noterine götürdüm hatta noter hanım 'iyi oldu, çalıntı gibi durumlar yaşamazsınız' dedi. İşin komik tarafı şimdi ben çalmakla suçlanıyorum ' dedi.

' MUHTEMELEN BİR YANLIŞ ANLAŞILMA VAR '

Ata Demirer Ferdi Tayfur ' şunları söyledi:

' Ben bütün bu olanların yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını düşünüyorum. Şöyle ki, Tarfur'un 'Fuat Güner ' in programında karşılaştık' diye bir açıklaması var. Bir kere ben Fuat Güner ' i hayatımda canlı olarak görmedim, programına hiç katılmadım. Biz Yüksel Aytuğ ' un programında karşılaştık. Onu herhalde yanlış hatırlamış, önce onu düzelteyeyim.

Kuliste oturduk hatta Yüksel Aytuğ da vardı. Ferdi Tayfur 'Benim projem var' dedi, anlattı. 'Lambalı saz ismi ama böyle anlatmakla olmaz, sana senaryosunu göndereyim' dedi. Memnuniyetle dedim, sonra programa katıldık. Bu Ferdi Tayfur'la yaşadığım ilk ve son diyalogdur. Ertesi gün menajerim aradı; 'Ferdi Bey ' in menajeri aradı, senaryoyu göndermek istiyorlar' dedi. Bende dedim ki, 'Eyvah Eyvah 2 ' yi yazma ihtimalimiz var, kibar bir dille, kırmadan, üzmeden olmayacağımızı ilet' dedim. Ben ne o senaryoyu okudum ne öyle bir şey yazdım. Muhtemelen bir yanlış anlaşılma var. Belki aradaki kişi gönderdim dedi, benzeşken de öyküsüyle ilgili bir şey gördü. '

' HER ŞEYİM ÜZERİNE YEMİN EDERİM, ÇALMADIM '

' Her şeyim üzerine yemin ederim böyle bir şey yok ' diyen Demirer, çok üzüldüğünü dile getirdi.

Ferdi Tayfur'u çok sevdiğini ve onun filmleriyle büyüdüğünü anlatan Ata Demirer, ' O insan tarafından suçlanınca korkunç bir hal aldı hayatım. Şu an şaibe altında yaşıyor gibiyim. Beni bırak ailemin üzüldüğünü görüyorum, daha fena üzülüyorum. Ben böyle bir şey okumadım ' şeklinde konuştu.

' MAHKEMEYE VERİLMEK İSTİYORUM '

' Çocukken meyve çalardım, onun dışında hayatım boyunca kimsenin bir şeyini çalmadım. Eğer bu açıklamalarım yeterli değilse, benim böyle bir suç işlediğim düşünülüyorsa lütfen beni mahkemeye verin. Ben mahkemeye verilmek istiyorum. Madem böyle bir paranoyanız veya kaygınız veya saptamanız var beni mahkemeye verin, bende rahatlayayım. Ben o kadar eminim senaryomdan. Sonra ben senaryonun yarısını Almanya ' da yazdım, Ayhan Özçelik ' le beraber yaşayarak. Kırılıyorum çünkü ben Feri Tayfur hayranıyım ' ifadelerini kullandı.