'Mankenden oyuncu olur'

Ünlü Oyuncu Erkan Petekkaya, bir dönemin çok tartışılan 'Mankenden oyuncu olur mu?' konusuna ilişkin, "Mankenden oyuncu olur. Çünkü kamera başka bir şey. Kamera karşısında oyunculuk yapmak için illa bir konservatuvarda okumuş olmak gerekmiyor" dedi.

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Kenan Erçetingöz ile Yüz Yüze programına konuk olan ünlü Oyuncu Erkan Petekkaya, oyunculuk ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Konservatuvar mezunu olan Petekkaya, 'Bir ara mankenden oyunculu olur mu diye çok tattışılıyordu. Bence olur. Ben bunun okulunu okumuş, yıllarca tiyatro yapmış biri olarak söyleyebiliyorum. Çünkü kamera başka bir şey. Kamera karşısında oyunculuk yapmak için illa bir konservatuvarda okumuş olmak gerekmiyor. Aksini düşünenlere de saygı duyoyorum. Ama ben öyle düşünmüyorum çünkü kameranın bir oyuncuyu sevmesi ya da sevmemesi diye bir şey var. Dolayısıyla bunun okulunu okumak gerekmiyor ' şeklinde konuştu.

'SAHNE ÜZERİNDE DURMAK KOLAY DEĞİL '

Ancak tiyatro için okulun gerektiğini söyleyen başarılı oyuncu, 'Ya alaylı olacaksınız ya da gerçekten okulunu okuyacaksınız. Sahne üzerinde durmak kolay bir şey değil. Dizide kes diyorlar kesiliyor, dilimiz sürçüyor kesiliyor, tekrar başlıyoruz ama tiyatroda öyle bir şey yok. Sahneye bir çıkıyorsunuz bitene kadar sahnedesiniz. Eliniz ayağınız her şey seyircinin önünde. Kolay değil, çok zor bir şey. Bunun gerçekten bir eğitiminin olması gerekiyor ama kamera karşısında bence gerekli değil. Tabi mevlam kayıra haydi oyuncu ol da değil. Çalışmak, bir role nasıl yaklaşılır bunları bir bilenden öğrenmek gerekiyor. Ama okul okumak gerektiğine innamıyorum ' ifadelerini kullandı. BEYAZ GAZETE