'Savaşa Hayır' Sloganıyla Başladı

'Mizah, Muhalefet ve Demokrasi' ana temasıyla bu yıl 49'uncusu düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin dün açılış galası yapıldı.

Onur ödülü alan sanatçıların ortak mesajı 'savaşa hayır' oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından düzenlenen festivalin açılış töreni dün gece yapıldı. Gecede 15 yıl aradan sonra Altın Portakal'a katılan Türk sinemasının 'Sultan'ı Türkan Şoray'a 'Sanatta Sosyal Sorumluluk' ödülü verildi. Uzun süre ayakta alkışlanan ve konuşması sırasında heyecanlı görülen Şoray'ın titreyen sesiyle söylediği sözler geceye damgasını vurdu.

SULTAN'IN HEYECANI

Şoray konuşmasında, 'Sinema oyuncusu, sanatçı olmak ne kadar güzel bir şey. Sinemanın bir mucizesi bu. İnanılmaz bir mutluluk, bütün kalbimle teşekkür ediyorum. Sinemaya yeni başladığım yıllarda birinci Antalya film festivalinde en iyi kadın oyuncu ödülünü aldım. Bu gece burada olmak benim için farklı duygular uyandırıyor ' dedi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın, 'Atatürk Cumhuriyeti'nin gerçek sultanına ' diyerek ödülü takdim etmesi coşkuyla karşılandı. Gecede Türk sinemasına katkılarından dolayı usta oyuncular Salih Güney, Meral Zeren, Güler Ökten, İpek Bilgin ile Oscar ödüllü Macar yönetmen Istvan Szabo'ya 'Yaşam Boyu Onur Ödülleri' verildi.

YAĞMUR ENGELİ


Törene sanatçılar, kırmızı halıdan geçerek geldi. Kırmızı halıda en çok alkışı Yeşilçam'ın emektarlar isimleri aldı. Yağış nedeniyle kırmızı halı geçişine daha fazla devam edilemedi.