Hazal Kaya'nın Fanları Zor Durumda

"Adını Feriha Koydum" dizisinde Çağatay Ulusoy'un annesi Aysun karakterini canlandıran Ahu Sungur, twitter'dan kendisini tehdit eden 3 kişi hakkında dün sabah Kadıköy Adliyesi'nde suç duyurusunda bulundu.

Ahu Sungur'un, suç duyurusunda bulunduğu kişilerin arasında Hazal Kaya hayranlarının da olduğu biliniyor.

Hazal Kaya'nın diziden ayrılmasından sonra oyuncunun fanları önce yapımcı Armağan Çağlayan'a hakaret ve tehdit mesajları atmıştı. 'Adını Feriha Koydum 'un sezon finaline girmesinin ardından 4 aydır birden fazla twitter kullanıcısı tarafından rahatsız edildiğini belirten Sungur, 'Bazı insanlar bilgisayar klavyesinin başına geçtiklerinde televizyonda gördükleri kişilerin rol aldıkları diziyle ilgili bir memnuniyetsizlik yaşadıklarında bizlerin şahsına hakaret edebileceklerini, bizi tehdit edebileleceklerini sanıyorlar ama bu bilişim suçu... 4 aydır çok sabrettim ' dedi.

Savcılığa gittikten sonra Ahu Sungur, twitter sayfasına 'Eleştiri ve hakaret, tehdit birbirinden çok farklı kavramlardır. İnsanlara hakaret edemezsiniz, insanları tehdit edemezsiniz bu suçtur... Ekranda gördüğünüz, izlediğiniz tanınmış şahsiyetleri, bilgisayar ekranında görüp hakaret etme hakkına sahip değilsiniz. Sosyal medya (twitter) bir hakaret, tehdit, zorbalık yapılacak bir alan değil, sosyal paylaşım sitesidir.Türkiye Cumhuriyet'i Devleti bir Hukuk Devletidir. Yasalar ve Adalet, Zorbalığa karşıdır. Kadıköy Cumhuriyet Savcılığında bizlerle ve tüm vatandaşlarla ilgilenen sayın savcılarımıza teşekkürü bir borç bilirim ' diye yazdı.